Kaçakçıların korkulu rüyası olacak

Gümrük Muhafaza Memurları’na sınır kapılarında karşılaşabilecekleri saldırılara karşı kendilerini koruyabilmeleri amacıyla yakın savunma tekniği eğitimi verildi

DÜNYA Yakın Savunma Federasyonu Başkanı İbrahim Aktürk ve Oğuzhan Aktürk tarafından 5 gün verilen eğitim sonucunda muhafaza memurlarına katılım sertifikası verildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük Muhafaza Memuru olan 14 kişi, sınır kapılarında karşılaşacakları her türlü saldırılara karşı kendilerini koruyabilmeleri amacıyla Dünya Yakın Savunma Federasyonu eğitmenleri tarafından savunma eğitimi aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi’nde toplam 5 gün süren eğitimde, farklı şehirlerden gelen muhafaza memurlarına yakın savunma tekniği olan ‘Defence Anti-Terör’ tekniği öğretildi. 2500 teknikten oluşan Defence Anti-Terör’de amaç herhangi bir saldırı sırasında, muhafaza memurları ne kendilerine ne de etraftaki insanlara zarar vermeden saldırganı bertaraf edip kontrol altına almak. Aldıkları eğitim sonrası kameralara figürlerini sergileyen muhafaza memurları kaçakçıların korkulu rüyası olacaklarını gösterdi. Gümrük Muhafaza Memurları’na eğitim bitiminde katılım sertifikası verildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanı Önder Uysal, 2015 yılında 113 milyon yolcu giriş ve çıkış işlemleri ile ve 8.3 milyon da taşıt girişleri ile ilgilendiklerini söyledi. Bu açıdan bakıldığında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personelinin eğitiminin önem kazandığını belirten Uysal, “Gümrük muhafaza memurları kara kapılarında yolcuların ve taşıt araç sahiplerinin ilk karşılaştığı insanlar. Gümrüğün iki boyutu bulunmaktadır. Bunların birincisi gelir, diğeri de güvenlik. Güvenlik boyutu bulunduğumuz coğrafya itibari ile çok fazla ön plana çıkmakta. Biz de bu açıdan baktığımız da devletimiz temsil eden memurlarımızın güvenlik boyutunda fiziksel ve teorik alt yapılarının geliştirilmesi amacındayız” dedi.
Dünya Yakın Savunma Federasyonu eğitmenleri tarafından 56 saatlik ders ile 14 personele eğitim verildiğini ifade eden Uysal, “Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amacımız burada sınır kapılarında ve gümrük kapılarında ortaya çıkan olaylara karşı insanlara zarar vermeden etkisiz hale getirmek. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Bundan sonraki amacımız 4500 muhafaza personelimize de yakın savunma tekniği eğitimi vermek” diye konuştu.
“TEK AMACIMIZ KARŞI TARAFA ZARAR VERMEDEN ONU KONTROL ALTINA ALMAK”
Dünya Yakın Savunma Federasyonu Başkanı İbrahim Aktürk, 20 yılı aşkın bir süredir Defence Anti-Terör savunma sistemini öğrettiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve Adalet Bakanlığı personeline de savunma eğitimi verdiklerini dile getiren Aktürk, şunları söyledi:
“Şimdi de Gümrük Bakanlığı personeline yakın savunma eğitimini veriyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gümrük muhafaza memurlarına 5 günlük savunma eğitim verdik. Arkadaşlarımızın bir alt yapısı olmadığı halde eğitmenlerimizle bu seviyeye getirebildik. En yakın zamanda da inşallah tüm gümrük memurlarımıza da bu eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Öğrenciler şu anda ilk günden bu güne kadar yaptığımız eğitimler sonucunda çok büyük gelişme kat etti. Öğrencilerimizin karşısındaki kişiler ne kadar çok saldırgan olursa olsun bizim tek amacımız karşı tarafa zarar vermeden onu kontrol altına almak. Bıçakla da saldırsa, silahla da saldırsa karşıdaki kişiyi sadece etkisiz hale getirecek şekilde bir uygulama yapıyoruz. Sistemimizde 2500 teknik var, arkadaşlarımızın öğrendiği aşağı yukarı 60 tane teknik. 5 gün içerisinde bu büyük bir başarı.”
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda Muhafaza Memuru olan Kübra Yumrudaş, “Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda iki yıldır eğitmenlik yapmaktayım. Dünya Yakın Savunma Federasyonu’ndan 56 saatlik kısa bir sürede çok güzel bir eğitim aldık. Bu konuda hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bıçaklı ya da silahlı olarak yapılacak saldırılarda şahsı en kısa sürede nasıl teslim alırız, ne gibi teknikler uygularız onları öğrendik. Bu eğitimlerin devamlı olmasını başkanlarımızdan talep ediyoruz ve emeği geçen tüm personele ve hocamıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yakın savunma tekniği eğitimini alan Muhafaza Memuru İzzet Duman ise, ”Şırnak Silopi Habur Sınır Kapısı’nda muhafaza memuru olarak görev yapmaktayım. Mesleğimizin amacı kaçakçılığı önlemek. Doğu kapılarında olduğu gibi Habur’da da kaçakçılık oluyor ve kaçakçılar memura mukavemet gösteriyor. Aldığımız dersin bu mukavemetleri önleyerek hem kendimizi korumamıza hem de karşı tarafa zarar vermeden onları teslim almamızda çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

01 Nis 2016 - 20:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber