İspat et, yoksa...

Kılıçdaroğlu’nun “MİT CHP’yi karıştıracak” yönündeki iddiasına yanıt veren Başbakan Davutoğlu, “Anadolu’da bir söz var. Oynayamayan gelin ‘yerim dar’ der” diye konuştu

BAŞBAKAN

Ahmet Davutoğlu, Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Başbakan Davutoğlu MİT’in CHP’yi karıştırma iddialarıyla ilgili olarak “Elinde bir delil varsa çık ve ispat et, yoksa ihanet içindesin” dedi.

‘İftirada bulunuyor’

Patnos ilçesinin Alparslan Mahallesindeki spor Salonunda düzenlenen Ak Parti 5’inci olağan kongresine yaklaşık 3 saat gecikmeli olarak katılan Davutoğlu için asılan ‘Başın Ağrı Dağı gibi dik, biz seni çok sevdik’ fotoğraflı pankart dikkat çekti. İçişleri Bakanı efkan ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da hazır bulunduğu kongrede konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da yoğun gündeminden dolayı geç kaldığını belirterek Patnoslulardan helallik istedi.

Çözüm sürecini milletin bekası için hiçbir aksama olmadan başarıya ulaştırmak için sürdürmeye kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarının aslında çözüm sürecine darbe vurmak için yapılan provokasyon olduğunu savundu.

HDP’nin çözüm sürecinde samimiyetini göstermesi için millete özür borcu olduğunu aktaran Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun iddiaları konusunda şunları söyledi:  “Güya MİT, CHP’yi karıştırmak için bazı faaliyetlerde bulunuyormuş. Kılıçdaroğlu’nun görmediği husus şu: Türkiye Cumhuriyeti kurumları gece gündüz bu vatanın emri ve hizmetindedir. Öyle bir itham ki bu. Aslında kendi acziyetini, zayıflığı örtmek için bir devlet kurumuna iftirada bulunuyor. Kılıçdaroğlu’na buradan sesleniyorum. İftiralar üzerine siyaset yapmayın. Devlet kurumlarını zafiyet içinde göstermeye çalışmayın. Çünkü bu kurumlar hepimize lazım.

Elinde bir delil varsa sayın Kılıçdaroğlu çık ve söyle. İspat edemiyorsan müfterisin. İspat edemiyorsan devlet kurumlarını zayıflatmak üzere faaliyet gösteren bir ihanet içindesin. Anadolu’da bir söz vardır. Oynamayan gelin ‘yerim dar, yerim kısa’ dermiş. Kılıçdaroğlu da yapamadığı liderlik dolayısıyla dağılmakta olan partisinin vebalini devlet kurumlarının üzerine yüklemeye çalışıyor.”

Davutoğlu akşam saatlerinde ise Erzincan’da  Kule Park sosyal tesislerinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

23 Kas 2014 - 10:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber