İnternetin yeni fenomeni Harlem Shake izle

Youtube, internet dünyasının yeni fenomenini ortaya çıkardı: 'Harlem Shake'

‘Harlem Shake’ adlı videosu, 15 günde 175 milyon kişi tarafından izlendi. Dansı olay yaratan parçanın ‘dünyanın en çok izlenenen videosu’ olması bekleniyor.

HARLEM SHAKE VİDEOSU NASIL YAPILIR
30 saniye süren video, bir sirenle başlıyor. Daha sonra da ‘Con los terroristas!’ (Teröristlerle birlikte) cümlesi duyuluyor. Bu sırada maskeli bir adam ya da kadın, çevresindekilerin ilgisiz ve sakin tavırlarına aldırmaksızın, dans etmeye başlıyor. ‘Then do the Harlem shake’ (Harlem Shake yapın o zaman) komutundan sonra kıyamet kopuyor; muhtelif kostümler içinde kalabalık, 15 saniye boyunca garip figürlerle kendilerinden geçiyor.

FURYA NASIL BAŞLADI
Parçanın yaratıcısı gerçek adı Harry Rodrigues olan Amerikalı DJ Baauer ‘Harlem Shake’i 22 Mayıs’ta yayımlasa da, furya 2 Şubat’ta komedyen Filthy Frank’in çektiği amatör videoyu YouTube’a yüklemesiyle başladı. 15 Şubat itibariyle 40 bin ‘Harlem Shake’ videosu paylaşım sitesine yüklenmiş durumda. Parçanın hayranı olmayanlar da var: Harlem’liler. Huffington Post’a açıklama veren semt sakinleri dansın 1981’den beri semtlerinde popüler olduğunu, ancak videodakine hiç benzemediğini iddia edip “Parça itibarımızı bozuyor” açıklamasını yaptı.

TÜM DÜNYAYI ETKİLEDİ
Jimmy Fallon'dan tutun da, Norveç ordusuna kadar yayılan Harlem Shake'in etkisi Intel, Facebook ve Google gibi dünya devlerini de içine aldı. Türkiye'ye de sıçrayan bu çılgınlık, internet şirketleri ve ajanslarını da 'Harlem Shake' halkasına dahil etti. Birbiri ardına yayınlanan videolar, Gangnam Style'ın tahtını beklenmedik biçimde salladı. İnternet dünyasını sarsan bu videoların en dikkat çekici özelliği kısa ve bir kurgu dahilinde olması. Yavaş tempoyla başlayan 30 saniyelik videolar, 15. saniyeye gelindiğinde hızlanıyor. Böylelikle kullanıcının sıkılmadan sonuna kadar izliyor. Arka fondaki öğelerinin fazlalığı ise dikkat çeken ve eğlendiren unsurlar arasında yer alıyor. Harlem Shake'in bu kadar popüler olması ve virüs gibi yayılmasının ise bir çok sebebi var. Sıkıntı, eğlence araçlarında doyuma ulaşılmış olması, Gangam Style'dan sonra dans ortamlarında boşluk hissi doğması ve bu yolla çok eğlenileceğine inanmak bu nedenlerin arasında yer alıyor.

#

25 Şub 2013 - 16:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber