Holistik tıp anlatıldı

HOLİSTİK Tıp ve Ruhsal Sağlık konulu seminer dün Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) gerçekleştirildi. Alanya Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği seminere konuşmacı olarak Doç. Dr. Şafak Nakojima katıldı.

- Kübra DUMAN Holistikin İngilizcede bütünleyici anlamına geldiğini söyleyen Nakojima, holistik tıbbın insanın ruhsal ve fiziksel anlamda incelediğini kaydetti. Holistik tıbbın tedaviden önce kişiyi hastalıklardan koruduğunu anlatan Nokojima, “Holistik tıp modern tıbbı dışlamaza ve ona alternatif oluşturmaz. Bu tıp alanında mucize iddiasını duymazsınız çünkü her şey bilimsel verilere dayanır. Holistik tıpta hasta ile doktor arasında as üst ilişkisi yoktur. Doktor ve hasta eşit düzeydedir ve her iki taraf birbirinden bir şeyler öğrenmeyi amaçlar. Modern hayat bize pek çok imkan kazandırıyor. Teknolojik ürünler insan ve çevre sağlığı merkezli üretilmiyor. Teknoloji hepimizi zamanla yalnızlaştırıyor. Arkadaşlık ve dostluk bağlarının kopmasına yol açıyor. Materyal anlamında her şeye sahibiz ancak, manevi anlamda yoksunuz. Dünya Sağlık Örgütü, 10 yıl sonra insanların kalp krizinden sonra en fazla ruhsal hastalıklar nedeni ile hayatını kaybedeceğini açıkladı. Ruhsal bir hastalığın ardından fiziksel olarak da hastalanırız ya da fiziksel bir hastalık sırasında ruhsal olarak da çöküntü içine gireriz. Bu doğrultuda holistik tıp, beden ve ruh sağlığını bir bütün olarak değerlendirir ancak modern tıp ise bizi parça başı bizi ele alan bir formata sahip. Bu format bir süre sonra hastalıklarımızın kronikleşmesini sağlıyor” dedi.

#

20 Nis 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber