HDP'ye seçmeninden büyük şok!

Ankara merkezli Optimar Araştırma, Mayıs’ın son haftasında, 26 ilde 1508 kişiyle “siyasi gündem” anketi gerçekleştirdi

ANKETE göre, HDP'yi destekleyen seçmenin 61,5'i yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olduğunu düşünüyor.
HDP'LİLER YENİ PARTİ İSTİYOR 
Optimar Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “Türkiye’de yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var mı?” sorusuna yüzde 44,0 “evet”, yüzde 47,8 “hayır”, yüzde 6,4 “fikrim yok” ve yüzde 1,7 “cevap yok” denildiğini aktardı.
Yeni bir partiye ihtiyaç var diyenlerin yüzde 61,5’i HDP’li, yüzde 54,7’si CHP’li, yüzde 43,3’ü MHP’li, yüzde 24,9’u ise AK Parti’li.
 YÜZDE 50 BAŞKANLIK SİSTEMİNİ DESTEKLİYOR 
Daşdemir, araştırmaya göre halkın yüzde 50’sinin başkanlık sistemini desteklediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olarak görmek isteyenlerin oranının da yüzde 51 olduğunu söyledi.
TERÖRLE MÜCADELEYE DESTEK YÜZDE 60 
“Hükümetin bugünkü terörle mücadele politikalarını destekliyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 59,9’u “evet” yanıtını verdi.
“DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILSIN” 
Anket sonucuna göre halkın 73,6’sı dokunulmazlıkların kaldırılmasını desteklerken, yüzde 21,2’si ise karşı çıktı. 
BUGÜN SEÇİM OLSA… 
Rûdaw’a konuşan Daşdemir'in açıkladığı ankete göre, bugün genel seçim yapılsa oy oranları şu şekilde gerçekleşecek; 
AK Parti: 51,4 
CHP: 24,3 
MHP: 11,6 
HDP: 10,1

21 Haz 2016 - 13:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber