Güvenli taşıt hareketi Antalya'da

ULAŞTIRMA Bakanlığı koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşların işbirliğinde TÜVTURK’ün desteğiyle hayata geçirilen, ''Trafikte Sorumluluk Hareketi'' projesi kapsamında oluşturulan ''Güvenli Taşıt Hareketi Tırı'', Antalyalılarla buluştu.

Bugüne kadar 13 ili ziyaret eden Güvenli Taşıt Hareketi Tırı, Antalya'da Konyaaltı Beach Park'ta konuşlandı. Tırda psikoteknik değerlendirme cihazı ile sürücülerin dikkat, algı ve muhakeme, ayak, el ve göz koordinasyonu gibi becerileri test edildi. Tır alanında alkolün algıyı ne derece zayıflattığı da ''Sarhoş Gözlüğü'' ile anlatıldı. Taktıkları gözlükle alkollü bir kişinin çevreyi gördüğü gibi görmesi sağlanan kişiler, boş kaleye gol atmaya çalıştı, ancak neredeyse tamamı başarısız oldu. Etkinlikte trafik kazalarında emniyet kemeri kullanmanın önemi de simülatörle anlatıldı.
Güvenli Taşıt Hareketi Tırı, Antalya'nın ardından İzmir'e geçecek. Tur İstanbul'da sona erecek.

#

17 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber