Gülen'in yeğeninden KPSS itirafı: Soruları ezberlettiler

Ankara Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan FETÖ/PDY Lideri Fetullah Gülen’in yeğeni Muhammet Sait Gülen, Savcı Yücel Erkman’a verdiği ifadede 2010 KPSS sorularının ‘tamamını’ sınavdan 1 hafta önce 2 kere görüp ezberlediğini itiraf etti

SAVCI Erkman’ın “örgüte himmet verdin mi” sorusuna Gülen, önce maaşının düşük olduğunu 50-100 TL cüzi miktarda paralar verdiğini söyledi, sonra gerçekleştirdiği yüklü miktarlardaki para transferi için ise ‘borç verdim’ diyerek kendisiyle çelişkiye düştü.
15 yıldır cemaat evinde talebe mesulü olarak görev aldığını söyleyen Gülen, örgüt hakkında ise şu bilgileri verdi: “Tedbir için yılda bir telefon hattı değiştirilirdi. Dinî bir cemaat yardım ve hizmet için olan bir cemaatin bizlere kod adı vermesi, bizlerin sık sık telefonlarını değiştirmesi, gizliliğe sevk etmesi kesinlikle dinî bir cemaate ait bir özellik olamaz” dedi.
 Örgütün gerçek yüzünü darbe akşamı gördüğünü kaydeden yeğen Gülen, “Darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen cemaatinin bulunduğunu basından öğrendim. Cemaatin gerçek amacının benim bildiğim hizmet hareketi olmadığını anladım. Elime bayrağımızı alarak ben de sokaklara tepki amaçlı çıktım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Türkiye gazetesi/ Ebru Karatosun 

05 Ağu 2016 - 10:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber