Gezi Parkı'nda müdahalelere devam!

Taksim Gezi Parkı'na ulaşmak isteyen göstericilere polis gece boyunca müdahale etti. Müdahaleler halen hız kesmeden devam ediyor

Göstericiler, Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve  sokaklarda, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis de, biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi.  Dolmabahçe'de toplanan kalabalık, Gümüşsuyu Caddesi'nden ilerleyerek Taksim Meydanı girişine kadar geldi. Burada önlem alan polis ekipleri, çeşitli sloganlar atan ve uyarıya rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Tarlabaşı ve Talimhane'nin ara sokaklarından gelen gruplar da polis ekiplerine havai fişeklerle saldırdı. Göstericiler zaman zaman polise ses bombası attı. Gruplar, Talimhane ve ara sokaklarda çöp konteynerlerini ateşe vererek barikat kurdu.

Bir grup da Tarlabaşı'nda, Taksim Yayalaştırma Projesi'nde kullanılan inşaat malzemelerini ateşe verdi. Gruptan bazı kişiler, çevredeki Mobese ve güvenlik kameralarını söküp ateşe attı.

İstiklal Caddesi'nde de, polise meşale atan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verildi Caddenin sokak girişlerine toplanan gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı. Taksim Meydanı'na çıkan cadde ve ara sokakların başında polise taş atan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ediliyor. Taksim Meydanı ve çevresinde polisle çatışan eylemcilere destek veren yaklaşık bin kişilik bir grup da, Boğaz Köprüsü üzerinden Avrupa yakasına geçiyor.

01 Haz 2013 - 09:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber