Firariler de destek vermiş! Ortaya çıktı

Darbeciler Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nı ele geçirmek istedi, başarılı olamadı. Bu girişimde FETÖ davasının firari sanıkları eski polisler Lokman Kırcılı ile Aktepe’nin de darbecilerin yanında olduğu ortaya çıktı

DARBE girişiminde bulunan FETÖ'cü jandarma mensupları, Emniyet Genel Müdürlğü İstihbarat Daire Başkanlığı binasına gelerek, içerideki polisleri silah zoruyla teslim almaya çalıştı. Ancak polis askere karşılık vererek, gözaltı yapmaya başladı. Bu sırada FETÖ davalarının sanıkları olan ve haklarında yaklaşık 2 yıldır yakalama kararı bulunan ve firari 2 eski emniyet müdürünün de binada oldukları belirlendi. Emniyet İstinbarat'ın ele geçirilmesi halinde, koltukları mevcut polislerden FETÖ adına teslim almak üzere bahçede bulunan iki ismin eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ile eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe olduğu anlaşıldı. Kırcılı ve Aktepe, gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İstanbul'da askeri kamuflajla tank içerisinde yakalanan FETÖ'cü Emniyet Müdürü Mithat Aynacı da cuntaya destek verdi. Kendisini Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı ilan eden ve Mersin'de yakalanan FETÖ'cü Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in de cuntanın bir parçası olduğu saptandı.

18 Tem 2016 - 11:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber