Finli öğrencilerden ziyaret

FATMA Alaettinoğlu İlköğretim Okulu ile Finlandiya’nın Hauholan Koulu İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret ettiler.

- Kübra DUMAN
 Ziyaretçiler, Sipahioğlu'na birlikte yürüttükleri Avrupa Birliği Gençlik Programları Comenius Projesi’yle ilgili bilgi verdiler. Ziyaret sırasında konuşan Fatma Alaettinoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Halil Sevim, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında okullarının  Finlandiya'daki Hauholan Koulu okulu ile 'Fin ve Türk kültürlerinin buluşması' adlı iki taraflı okul ortaklığı projesi gerçekleştireceğini kaydetti. Sevim, "Proje, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayatboyu Öğrenme Comenius Programı çerçevesinde Finlandiya'nın koordinatörlüğünde 2 yıllık bir süreci kapsamaktadır. Bu sürede öğretmenler ve öğrenciler iki ülkenin tarihini, kültürünü, sosyo-ekonomik yapısını, eğitim sistemini ve dilini öğrenmek için faaliyetlerde bulunacaklardır. Bu faaliyetlerin en önemlisi ise her iki okul öğretmen ve öğrencilerinin karşılıklı yapacakları ziyaretlerdir. Bu ziyaretlerin ilki Kasım ayında Finlandiya tarafından Alanya’ya, ikincisi ise Mayıs 2011’de Fatma Alaettinoğlu İlköğretim okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Finlandiya'nın Kajaani şehrine gerçekleştirilecektir” dedi. Konuklarını Encümen Toplantı Salonu'nda ağırlayan Sipahioğlu, 12-16 yaş arasındaki öğrencilerinin iki okul arasındaki işbirliği çerçevesinde belediyeyi ziyaret ettiğini söyledi. Sipahioğlu, Türk ve Fin kültürleri arasında ortak noktaların bulunduğunu ve bu tür projelerle Türk ve Fin kültürü arasındaki ortaklıkların ortaya çıkarılarak dünyaya tanıtılacağını belirtti. Finlandiya’da Alanya’nın bir de kardeş şehri olduğunu hatırlatan Başkan Sipahioğlu, her iki okulun heyetine ziyaretleri için teşekkür etti.

#

23 Kas 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber