FETÖ'cü subaylar Gülen'in kitaplarını "şifreli oyun"la okumuş

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen örgütün havacı subaylarından sorumlu "abisi", elebaşı Gülen'in kitapları ve örgüt propagandasının yapıldığı yayınların özel olarak geliştirilmiş "Bounce" adlı şifreli oyun üzerinden subaylara okutulduğunu itiraf etti

İZMİRCumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı  Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede  ifadesine yer verilen örgütün havacı subaylardan sorumlu "abisi", elebaşı  Fetullah Gülen'in kitaplarının özel olarak geliştirilen şifrelenmiş oyun  üzerinden subaylara nasıl okutulduğunu deşifre eden itiraflarda bulundu.

 FETÖ'nün İzmir Katip Çelebi Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik  soruşturmada 12 Ağustos 2016'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla  serbest bırakılan eski akademisyen İ.D.Ç, 22 Aralık 2016'da Şanlıurfa Emniyet  Müdürlüğüne giderek "etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak" istediğini beyan  etti.  Şanlıurfa polisi, örgütle ilgili bilgiler aktaran eski akademisyenin  ifadesini, soruşturmanın yürütüldüğü İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

  İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan ve İzmir  17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, hakkında yakalama kararı  verilen eski akademisyen İ.D.Ç. için "silahlı terör örgütü üyesi olmak"  suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

  Konya Selçuk Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde görev  yaptığı sürede, Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ'cü subaylarla ilgilenen  mahrem hizmetler sınıfında yer aldığını belirten İ.D.Ç, "Gülen'in ülkeye sahip  çıkması, dünyanın dört bir yanında okullar açarak Türkçenin kullanımını artırması  ve Ergenekoncularla mücadele ederek darbeleri önlediğini" düşünürek örgüte  girdiğini söyledi.  "Milli, manevi ve dini duygularla yıllarca hizmet ettiği örgütteki  vatan hainleriyle anılmanın zoruna gittiğini" anlatan İ.D.Ç, sorumlu olduğu bazı  subayların darbe girişimine katıldığını görmesinin ardından pişmanlık duyduğunu  ve devlete yardımcı olmaya karar verdiğini belirtti.

KİTAPLAR ŞİFRELENEREK VERİLİYORDU!

 FETÖ'nün, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) kendilerini kamufle ederek  faaliyet gösteren örgüt mensuplarının deşifre olmaması için gizliliğe önem  verdiğini dile getiren İ.D.Ç, buna yönelik bazı tedbirler aldıklarını itiraf  etti."Kripto" diye tabir edilen subayların, Gülen'in kitapları ve örgüt  propagandasının yapıldığı yayınların fiziki olarak bulundurmasının "yasak  olduğu"nu anlatan İ.D.Ç, bu kitap ve yayınların FETÖ'cü subaylara dijital ortamda  şifrelenmiş şekilde verildiğini kaydetti.

SANKİ OYUN OYNUYOR

 İ.D.Ç, örgütteki "kripto subayların" Gülen'in kitaplarına nasıl  ulaştığı konusunda şu bilgileri verdi:  "Fetullah Gülen'in kitapları, vaaz CD'leri ve FETÖ'yü anlatan  kitapların olduğu, şifrelenmiş DVD'ler, mahrem abi tarafından subaylara  dağıtılırdı. Daha sonra bu DVD'lerin yerini küçük hafıza kartları aldı.  Subaylar bu hafıza kartlarını bilgisayara taktığında bilgisayarında hiçbir iz  bırakmayacağı söylenirdi. Hafta sonu subayların kendi kiraladıkları evlerde  herhangi bir kitap bulunmazdı, bütün kitapları bilgisayardan okurlardı. Bu DVD  ya da hafıza kartları farklı kişilere farklı şifrelerle şifrelendikten sonra  verilirdi, açıldığında içinde herhangi bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Sistem  'Linux' veri tabanı ile açılıyordu, daha sonra menu?de bulunan 'Bounce' isimli  oyun oynanıyordu. Bu oyunda ilk önceleri birinci turda yenip, ikinci turda  yenilip çıkan ekrana bir şifre yazılıyordu ve daha sonra sistem içinde kitaplar  görüyordu.

 Tek bir tuşa basıldığında bütün menü hemen kapanıyordu. Daha sonra  bu oyunu direkt birinci turda şifre yazılarak çalışacak şekilde revize ettiler."   Sorumlu olduğu "havacı subayların ne kadar kitap okuduğu, ne kadar  video izlediği gibi hususları sadece kod isimlerinin baş harflerini küçük bir  kağıda yazarak bölge sorumlusuna okuduğunu" söyleyen İ.D.Ç, bölge sorumlusunun da  bilgisayardaki küçük hafıza kartına bunları kaydettiğini anlattı.

23 Eki 2017 - 12:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber