Ferman geldi, TEOG ile ilgili son karar verildi!

Erdoğan'ın cuma günü TEOG'un kaldırılması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaların ardından, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını söyledi. Bakan Yılmaz, "Bize güvenin. Kimsenin kaygılanmasına gerek yok" dedi. Yani Erdoğan'ın canlı yayında verdiği talimatın üzerinden, 48 saati resmi tatil süresi olmak üzere toplam 87 saatte TEOG tarihe karıştı

TAYYİP Erdoğan, geçtiğimiz Cuma  akşamı ATV yayınına katılmış burada yaptığı açıklamada “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG’un kaldırılması lazım. Biz TEOG’la mı geldik? Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı.  Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün. Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına.
Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Türkiye yoğun bir TEOG trafiğine şahit oldu. Milli Eğitim Bakanlığından ardı ardına gelen açıklamalardan sonra bugün son karar çıktı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sınavının bu sene yapılmayacağını söyledi.

Bakan Yılmaz, katıldığı bir toplantıda gazetecilerin TEGO sınavı ile ilgili sorusu üzerine, TEOG'un kaldırılmasına karar verildiğini vurgulayarak, “TEOG bu sene uygulanmayacak. TEOG'un kaldırılması da Türkiye'nin önünün açılması. Çocuklarımız yarış atına dönüyor. Çocuklar büyüyor, büyüdüğünün farkına varmıyor. Etüt merkezleri arttı TEOG'dan dolayı. Çocukların yarış atına dönmesini hangi anne-baba ister. Bize güvenin. Hiçbir kimsenin kaygılanmasına gerek yok iyiye gidiyor” diye cevap verdi.

19 Eyl 2017 - 15:51 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber