'Eylemler amacına ulaştı'

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, bugün düzenlediği basın toplantısında eylemleri CHP'nin organize etmediğini belirterek, " Hükümet bazında yurttaşlarımızın verdiği mesajlar yerine ulaştı. Ancak artık eylemler son bulsun. Vatandaşlarımız normal hayatlarına dönsün" dedi.

CHP Kocaeli İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Taksim'de başlayan ve yurdun dört bir yanına taşınan eylemleri partisinin organize etmediğini, bireysel katılımlar olduğunu ve destek verdiklerini söyledi. Kuşkan, demokratik taleplerini ileten kitlenin eylemine CHP seçmeninin duyarlı davrandığını, yöneticisi olarak katıldıklarını, ancak asla organize etmediklerini belirtti. 
Olayların başlamasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının yol açtığını öne süren Kuşkan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeleri üst üste geldi. Türkiye için bahtsız açıklamalar olduğunu düşünüyoruz. Her şey Başbakanın 'hiç kimseyi takmam' anlayışından kaynaklanıyor. Hükümet bazında yurttaşlarımızın verdiği mesajlar yerine ulaştı. Arif olanlar bu mesajları anlar. Vatandaşlarımızı göstermiş oldukları duyarlı davranışlardan dolayı kutluyorum" diye konuştu. 
'ARTIK EYLEMLER SON BULSUN'
Eylem yapan göstericilere normale dönün çağrısı yapan Yalçın Kuşkan, konuşmasını söyle sürdürdü: "Yapılan eylem toplumsal duyarlığın işaretidir. Bu ülke hepimizin bu ülkede amacını aşan davranış olmamalıdır. Şu ana kadar yapılan demokratik eylemleri doğru buluyoruz. Ancak artık eylemler son bulsun. Vatandaşlarımız normal hayatlarına dönsün." 
96 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Kocaeli Barosu ve CHP'li avukatlarının özverili çalıştığını söyleyen Kuşkan, "Hukukçu arkadaşlarımız gerekli özverili çalışmayı emniyet nezdinde yürüttü. Önce emniyetten içeriye alınmayan avukat arkadaşlarımız, Vali Ercan Topaca ile yapılan görüşme sonucunda içeri alındılar. Eylemlerde 96 kişi gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. 36 kişi çeşitli hastaneler tedavi altına alındı. 2 kişinin tedavisi halen devam ediyor.Digerleri tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu" dedi.

03 Haz 2013 - 18:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber