Erdoğan'dan sert yanıt! 'Size ne?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Kısıklı'daki evinden çıkarak Sarıyer'deki Rumelihisarı Müzesi'ne gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan müze içinde yer alan Fetih Mescidi'nde incelemelerde bulunup öğle namazını kıldı. Ardında da 1 Kasım seçimlerine yönelik açıklama yaptı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan şöyle konuştu:

"Her şeyden önce tüm vatandaşlarıma benim hitabım, birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan, milli iradenin tecellisi noktasında herkes şüphesiz ki iradesini bu istikamette kullanmalı. Bu akşama kadar tüm liderler, siyasetçiler, Türkiye genelinde tüm düşüncelerini, siyasi partilerine yönelik teveccühü artırmak için her şeyi söylediler, söylüyorlar. Burada vatandaşlarımız kime, nasıl oy kullanacağının tercihini de son ana kadar yapacaktır ve tercihini yaptıktan sonra çıkacak neticeye de milletçe hep beraber saygı duyacağız."

THE ECONOMIST'E YANIT

İngiliz The Economist dergisi son sayısında "Türkler, 1 Kasım'da Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermemeli. Erdoğan artık ülkesi için iyi değil" diye yazmıştı. Erdoğan ona da çok sert yanıt verdi. "Şunu unutmayalım. Ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var. Özellikle son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye'deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları herhalde sizler de duyuyorsunuz, okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Ama Türkiye'deki seçimlerle ilgili işte benim ismimi zikrederek, parti ismi kullanarak, 'Sakın oraya oy vermeyin' gibi bir yaklaşım göstermek, bunlar çok çirkin. Bunun siyasi ahlakla, siyasi etikle uyuşur bir yanı yoktur."

"Biz ülkemizde milletimizle beraber birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak şekilde ve terör örgütlerine bu ülkede fırsat vermeyecek şekilde, teröre sırt dayayanlara fırsat vermeyecek şekilde inşallah yarın bu noktada anlamlı bir oylamaya gidilir. Bu seçim, istikrarın ve güvenin devamına yönelik bir seçimdir. İstiyorum ki bu ülkede istikrar kazansın, güven kazansın, birlik, beraberlik, kardeşlik kazansın. Kısacası Türkiyemiz kazansın."

31 Eki 2015 - 13:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber