Erdoğan'dan Putin'e çok sert uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı

ERDOĞAN yaptığı açıklamada; "Rusya'nın 100 tane askeri olduğu söylentisi kulağımıza geliyor. Koalisyon güçlerimize söylediğimiz bellidir. PYD ve DAEŞ'in birbirinden farkı yok. Yarın Biden'la bu konuyu etraflıca konuşacağız. Bu sürecin içinde Katar, Almanya, Fransa ve İngiltere de var. Suriye'nin kuzeyinde böyle bir şeye izin vermeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Diyarbakır'da okula saldırı terör örgütünün ne denli adi planlar içinde olduğunu gösteriyor. 1128 akademisyene de cevaptır. Kimlerin yanında olduğunu gösteriyor. Bunlar bir şeyi ortaya koyuyorlar: 'Biz buyuz, bizim böyle bir derdimiz yok. Biz terörün yanındayız' Bugüne kadar camileri yaktılar, hastaneleri bombaladılar. Bunlar ortada bugünkü olay da adeta bunun zirvesi. Tek tesellimiz o yavrularımızdan şehidimiz yok.

Terörün alçak yüzünü bir kez daha gördük. Adice bir saldırı. Tek tesellimiz bombalı saldırı olan okuldaki yavrularımızdan şehidimiz yok.

- Barış - kardeşlik bakanlığı teklifi geldiği doğru mu? 

Şu anda böyle bir şey yok.

- Rusların üs kuracağı iddiası var.

Irak sınırından Akdeniz'e kadar olan sınırımızda başka bir şeye izin vermeyiz.

Rusya'nın 100 tane askeri olduğu söylentisi kulağımıza geliyor. Koalisyon güçlerimize söylediğimiz bellidir. PYD ve DAEŞ'in birbirinden farkı yok.

Yarın Biden'la bu konuyu etraflıca konuşacağız. Bu sürecin içinde Katar, Almanya, Fransa ve İngiltere de var. Suriye'nin kuzeyinde böyle bir şeye izin vermeyiz.

- PYD'nin Fırat'ın Batı'sına geçtiği iddiası var.

Bunların hepsi dedikodu. Buna fırsat vermedik vermeyeceğiz.

22 Oca 2016 - 15:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber