Erdoğan'dan kritik görüşme! YPG konusunda NATO'yu uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile telefonda görüştü. Görüşme sırasında Erdoğan, YPG ordusuyla ilgili "Böyle bir oluşum kabul edilemez!" uyarısında bulundu

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile telefonda görüştü. Görüşmede Türkiye sınırında YPG'li teröristler tarafından kurulacak sınır ordusu ele alındı.

Erdoğan görüşmede sınırda kurulacak YPG ordusuyla ilgili "Böyle bir oluşum kabul edilemez!" uyarısında bulundu.

ERDOĞAN: ASLA KABUL EDİLEMEZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü. Terör örgütü DEAŞ'la Mücadele Küresel Koalisyonu Sözcüsünün Suriye'nin kuzeyinde 'Suriye Sınır Güvenliği Gücü' tesis edileceği yönündeki açıklamasının gündeme geldiği görüşmede Erdoğan, PYD/YPG terör örgütü güdümündeki SDG komutasında faaliyet göstermesi öngörülen söz konusu türden bir güç oluşturulmasının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

"HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK!"

İHA'nın haberine göre; bu tür bir teşebbüsün Suriye'nin birliğine ve istikrarına hizmet etmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı müttefiklerin terör örgütleriyle iş birliği yapmalarını anlamanın mümkün olmadığına da dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki son gelişmeler karşısında Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hakları kapsamında ulusal güvenliğini muhafaza için gerekli her türlü tedbiri alacağını hatırlattı.

GENEL SEKRETER: HABERDAR EDİLMEDİK!

Konuyla ilgili endişelere hak verdiklerini belirten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Türkiye'nin kendini terör saldırılarından korumasının en doğal hakkı olduğuna işaret etti. Türkiye'nin NATO için önemli bir ülke olduğuna değinen Stoltenberg, Suriye'nin kuzeyinde sözü edilen türden bir güç oluşturulması hususunda kendilerine danışılmadığını anlattı.

16 Oca 2018 - 21:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber