Erdoğan 'Batı'da okuyan ajan oluyor' dedi ama...

Tayyip Erdoğan, Türkiye'den eğitim için Batı'ya gidenlerin, kendi kültürlerini unutarak "Batı'nın gönüllü ajanları" haline geldiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamasının ardından gözler; Erdoğan başta olmak üzere AKP ve hükümet yetkililerinin çocuklarının eğitimine çevrildi. İşte AKP'lilerin 'batılı eğitim' karnesi

TAYYİP Erdoğan, ABD’deki temasları çerçevesinde dün akşam TÜRKEN Vakfı’nın düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, yaklaşık iki asırdır ülke olarak yurt dışına öğrenci gönderildiğini belirtti.  Erdoğan, Osmanlı Devleti’nin son döneminde devletin zayıflamasının önüne geçebilmek için idareciler tarafından Batı’ya öğrenci göndermenin bir çözüm yolu olarak görüldüğünü, buradaki amacın Batı’nın ilmini ve fennini almak, yetişmiş insan kaynağı ile devleti çöküşten kurtarmak olduğunu söyleyerek, “Niyet son derece samimidir ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır” diye konuştu.
İlim ve fen tahsili için Batı’ya gönderilenlerin çoğu zaman Batı’nın sadece kültürünü alarak, benliklerini de kaybederek ülkelerine döndüklerini dile getiren Erdoğan, ‘kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenlerin Batı’nın gönüllü ajanları haline geldiklerini’ ifade etti.

‘BUNLARIN İHANET EDEMEYECEKLERİ HİÇBİR DEĞER, HİÇBİR İLKE YOKTUR’

Erdoğan şöyle konuştu; Erdoğan, “Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman dahi vermemiştir. Çünkü bunlar ülkesinin menfaatleri için çalışmak yerine yabancı şirketlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların çıkarlarına hizmet etmişlerdir. Geçmişte Türkiye’nin sanayi hamlelerini daha emekleme aşamasındayken sabote edenlerin bunlar olduğunu görüyoruz. Bu kesimlerin ülkemizin her açıdan dışa bağımlı olması için özel çaba harcadıklarına da şahit oluyoruz. Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer, hiçbir ilke yoktur”

ERDOĞAN’IN ÇOCUKLARI VE DAMATLARI BATI’DA EĞİTİM GÖRDÜ

Erdoğan’ın bu açıklaması gözleri AKP’lilerin ‘batıda eğitim alan’ çocuklarına çevirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukları ve damatları, lisans ve lisansüstü eğitimlerini, başta ABD olmak üzere, Batı eğitim kurumlarında gerçekleştirdiler. İşte bir hayli kabarık olan o liste;

Erdoğan’ın, Enerji Bakanı Berat Albayrak‘la evli olan kızı Esra Albayrak,  Üniversiteyi ABD‘de Indiana Üniversitesi‘nde okudu. 2003 yılında mezun oldu. Ardından California'da Berkeley Üniversitesi‘nde lisansüstü eğitim aldı. Esra Albayrak’ın eşi Berat Albayrak ise, üniversite eğitimini İStanbul Üniversitesi’nde, ancak yüksek lisans ve doktora eğitimini ABD’de yaptı.  Albayrak, Yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business'ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı.

Cumhurbaşkanı’nın, Selçuk Bayraktar‘la evli olan küçük kızı Sümeyye Bayraktar ise, Amerika’da Indiana Üniversitesi’nde sosyoloji ve siyaset eğitimi aldı. Sümeyye Bayraktar, Lisans eğitiminin ardından İngiltere”de London School of Economics”de ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Sümeyye Bayraktar’ın eşi, Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar da üniversiteyi Türkiye’de okudu. Ancak yüksek lisans eğitimini ABD’de yaptı. Bayraktar, 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde  lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania'nın (UPenn) GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Elektrik Mühendisiği Bölümünde  Upenn'de sürdürdü. Bayraktar, ikinci yüksek lisans eğitimini de  MIT (Massachusetts Institute of Technology)'de burslu olarak gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ise, üniversiteyi de, yüksek lisans eğitimini de ABD’de yaptı. Erdoğan, yüksek lisans eğitimini Kamu yönetimi alanında Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.
Bilal Erdoğan, geçtiğimiz yıllarda doktora eğitimini tamamlamak için de İtalya’nın Bologna kentine yerleşmiş, ancak kısa bir süre sonra Türkiye’ye dönmüştü.

BUNLAR DA YURTDIŞINDA EĞİTİM ALAN AKP’Lİ BAKANLAR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek: Yüksek lisansını İngiltere’de University of Exeter’de tamamladı. ABD Büyükelçiliği’nde, Deutsche Menkul Kıymetlerde, UBS Bankası ile uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch’te görev yaptı. İngiliz vatandaşı olduğu da biliniyor.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ: 1 yıl Londra’da kan hastalıkları üzerine çalıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya: Bilkent’ten mezun olduktan sonra New York Üniversitesi Politeknik Mühendislik Okulu’nda lisan üstü çalışmalar yaptı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü: İspanya'da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: New York Long Island Üniversitesi’nden ekonomi alanında yüksek lisanslı.

Damat Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: İngiltere Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansı var.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba: Amerika Texas’taki Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu.

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan: İngiltere Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem, ABD Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslar yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ABD’deki Temple Üniversitesi School of Business & Management'da 1 yıl lisansüstü çalışması yaptı. 3 yıl da yine ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal: İngiltere Exeter Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi aldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Başbakan Binalı Yıldırım gibi İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde lisans yaptı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli: Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde para-banka-finansman alanında tamamladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: Hollanda Delf’te araştırmalarda bulundu.

21 Eyl 2017 - 15:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber