Engellilere sınavsız memur olma fırsatı

ALANYA Engellileri Destekleme ve Dayanışma Derneği Başkanı Kısmet Kaçar, engellilerin devlet memurluğuna alınmasıyla ilgili yapılacak kura hakkında bilgi verdi.

İlköğretim, ilkokul, ortaokul mezunu olan veya Özürlü Memur Seçme Sınavı’nın (ÖMSS) yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adayların başvurabileceğini kaydeden Kaçar, “Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklar. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 14 Mayıs Pazartesi günü başlayacak, 25 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek. Bu başvurular sonucunda adaylar herhangi bir sınava tabi tutulmaksızın kura ile hak kazanacaklar ve özür durumlarına göre işe yerleştirmeleri yapılacak. Başvurular il veya ilçelerdeki sosyal hizmetler müdürlüklerine yapılabilecek. Türkiye genelinde 20 bin kişi bu kuralar sonucu işe yerleştirilecek. Bu vesile ile tüm engelli dostlarımızın Dünya Engelliler Haftası’nı da kutlarım. Mutlu bir gelecek hayali kuran toplumlarda engeller, sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılabilir. Her insanın yarın engelli olabileceğini düşünerek hareket etmesi gerekir. Mutlu, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın en önemli şartının bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir gaye etrafında, birbirine destek vererek ileriye bakabilmelerini sağlamak olduğunu unutmamalıyız” dedi.

#

12 May 2012 - 01:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber