Engellilere İngilizce kursu

Alanya Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri ve Alanya Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından engelli bireylere ücretsiz İngilizce eğitimi verilecek

ENGELLİ bireylere yönelik açılacak olan kurs hakkında açıklama yapan, Alanya Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği Başkanı Levent Benal, kursa katılımın sağlanması için, duyuru yaptıklarını belirtti. HEM işbirliğinde kursun gerçekleşeceğini söyleyen Benal, "Kurs bitiminde ise öğrencilere katılım belgesi verilecek" dedi. En az 15 kişilik bir çoğunluğun oluşması ile kursun açılacağını kaydeden Benal, "Kursumuz, 18 yaş ve üzeri zihinsel engeli bulunmayan fiziksel engellilerimize yönelik olarak gerçekleşecektir. Ders saatlerini haftada 3 gün olarak belirledik. Derslerimiz ise Alanya Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi dersliklerinde gerçekleşecek. Eğitimler ise HEM'de çalışan öğretmenler tarafından verilecek" diye konuştu. Kayıtların halen devam ettiğini ve başvuruların 5134345 numaralı telefondan ya da Alanya Engelsiz Yaşam Merkezi'ne gidilerek yapılacağını belirten Benal, "Engellilerimizin İngilizce bilmesine çok önem veriyoruz. Yaz sezonu gelmeden, engellilerimizin İngilizce öğrenmesi ve yaz aylarında biraz daha kolay iş bulmalarına katkıda bulunmak istiyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.
"ENGELLİ BİREYLERİN HAKLARI ANLATILACAK"
Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi ve Alanya Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği tarafından, engelli bireylerin haklarına dair 4 Şubat 2013 tarihinde bir panel düzenlenecek. Alanya Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenecek panele katılacak olan konuşmacı ise Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çalışan bir uzman olacak. Seminere, tüm engelli bireyleri ve ailelerini davet eden Benal, "Seminere ayrıca, Avukat Haydar Uyar da katılım sağlayarak engelli bireylerimize iş hukuku hakkında bilgi verecek" diye konuştu. 

#

16 Oca 2013 - 00:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber