Engel kaldıran seminer

Alanya Belediyesi Özel Halk Otobüsleri şoförlerine engellilerin ulaşım konforunun sağlanması konusunda eğitim verildi

Erkan UYSAL

ALANYA Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde, Alanya Belediyesi Özel Halk Otobüsü şoförlerine seminer verildi. Seminerde şoförler, güvenli araç kullanımı, trafik kuralları, engellilerin ulaşım konforunun sağlanması konularında bilgilendirildi. Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği Başkanı Cumhur Argun ile Psikolog Esra Yemez'in konuşmacı olduğu seminere çok sayıda şoför katıldı. Seminerde konuşan Yemez, insanların yargılar üzerine kurgulanmış bir hayatı olduğunu söyledi. Yemez, "Biz yargıların olduğu bir ülkedeyiz. Çeşitli kalıplarla büyüyoruz. Ne öğrendiysek de onu yaşatıyoruz. Yargılamadan önce de düşünmemiz gerekiyor. Engelli insanlar sabah uyandıklarında hayata bir sıfır yenik başlıyorlar. İletişim esnasında yapmış olduğumuz hatalarla en alta inerken, yapmış olduğumuz güzel hareketlerle de en üste çıkarız. Sizler işinizi yaparken sürekli insanlarla temas halindesiniz. Sizlerden istediğimiz herkese, 'Hanımefendiciğim, beyefendiciğim' demeniz değil ama, o profesyonelliği de sergileyebilmeniz. Dünya, anlamlı kılındığı zaman her iletişim çatışmayı ortadan kaldıracaktır. Beden dili insanlar arasında sözlü ifadeler dışında en çok kullanılan yöntemdir. Bu nedenle beden diline özen gösterilmesi gerekir. Beden dili en az, ses tonu, vurgulama, anlam kadar iletişimin yönünü belirler" dedi.
'KÖTÜ BİR ÇITADA DEĞİLİZ'
Daha sonra engelli grupları hakkında katılımcılara bilgi veren Yemez, "Biz engellilere, 'Herkes yürüyebiliyor, konuşabiliyor ama sen yürüyemiyorsun, konuşamıyorsun. Sen evde otur' diyoruz. Buna rağmen kötü bir çıtada değiliz. Sadece var olan farkındalığı eyleme geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

#

24 Oca 2013 - 00:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber