‘Elektrik şikayetleri 186'ya’

ALANYA'DA son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesi Alanya Merkez ve beldelerinde elektrik kesintilerini de beraberinde getirdi.

Hilal ÖNEL
Yaşanan elektrik kesintileri hakkında Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ. (AKEDAŞ) Alanya İşletme Müdürü İbrahim Şirin açıklamalarda bulundu. Kış mevsiminde özellikle bu aylarda elektrik kesintilerinin olmasının normal olduğunu belirten Şirin, hava olaylarında bir derecelik düşüş meydana gelmesi ile 3 Mega Watt(MW) değerinde bir yük getiriyor. Şu anki hava sıcaklığının Alanya şebekesine yaptığı anlık ekstra yük ise, 30 MW. Anlık enerji üreten Dim Barajı'na eşit oluyor. Şirin, vatandaşlara kalitesiz elektrik vermek istemedikleri için elektrik kesintisi yaptıklarını belirtti. Kesintilerin genel olarak aynı saatler de yapıldığını söyleyen Şirin, "Kesintiler genel olarak vatandaşların akşam eve giriş saatlerinde meydana geliyor. Havaların soğuması ile oluşan bu enerji kaybı ise elektrik akımının kuvvetini düşürüyor. Kalitesiz elektrik vermektense vatandaşlara kısa süreliğine farklı bölgelerde kesintiler yaşatılıyor. Bu dönemde vatandaşlarımız tasarruflu olmalı ve kullanılmayan cihazlardaki elektrik ekipmanlarını kapatmalı" dedi.
'VATANDAŞ, BİZİ DEĞİL 186'YI ARASIN'
Vatandaşların 186 Alo Elektrik Çağrı Merkezi'ni arayarak elektrikle ilgili olan her türlü şikayetlerini dile getirebileceklerini söyleyen Şirin, vatandaşların "TEDAŞ'ı arıyoruz telefonlara bakmıyorlar" gibi şikayetlerinin doğru olmadığını kaydetti. Şirin, "Ekiplerimiz, bu çağrı merkezi üzerinden talimat alarak gerekli yere gidiyorlar. Vatandaşların telefonlarla binamızı araması bir işe yaramaz. 7/24 aktif olan çağrı merkezlerimiz var, bize istedikleri zaman oradan ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

#

11 Oca 2013 - 00:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber