Dondurulmuş balıkların arasından çıktı

Ambarlı Limanı'nda dondurulmuş balık yüklü konteynera yapılan baskında piyasa değeri 4 milyon 500 bin lira olan 30 kilogram kokain ele geçirildi

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na bir konteyner içerisinde uyuşturucu madde getirildiği yönünde ihbar geldi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı komuta kontrol merkezindeki ekipler yaptıkları çalışmalarda, konteynerlere Almanya'dan yüklenerek Bulgaristan'a götürülmek istenen dondurulmuş balık olduğunu belirledi.  Ekipler öncelikle konteyneri İstanbul'a getirecek geminin konum bilgisini çıkartarak gemiyi uydu üzerinden izlemeye aldı. Gemi, ardından Piri Reis isimli Gümrük Muhafaza devriye botu eşliğinde Ambarlı Limanı'na getirildi.

NERO FAN KAPAKLARINA TEPKİ VERDİ

Gümrük Muhafaza ekipleri, konteyneri x-ray taramasına gönderdi. Yapılan taramada, soğutucu motorların bulunduğu iki yerde yoğunluk tespit edildi. Bunun üzerine Gümrük Muhafaza ekipleri, narkotik detektör köpek Nero ile konteynerde arama yaptı. Detektör köpek Nero konteynerin soğutucusunun fan kapaklarına yoğun tepki vermesi üzerine kapaklar sökülerek detaylı arama yapıldı.

27 PAKETTE 30 KİLO KOKAİN

Yapılan aramada, fan kapaklarının iç kısma gizlenmiş farklı ebatlarda içerisinde toz madde bulunan 27 paket bulundu. Paketlerden alınan numunelerin test kiti ile yapılan ön analizinde toz maddenin kokain cinsi uyuşturucu madde olduğu belirlendi. Yaklaşık 30 kilo olduğu tespit edilen kokainin piyasa değerinin yaklaşık 4 milyon 500 bin lira olduğu öğrenildi. Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından konuyla ilgili olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

OPERASYON GÜMRÜK MUHAFAZA KAMERASINDA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı komuta kontrol merkezindeki çalışmalarla başlayan görüntülerde, Piri Reis isimli Gümrük Muhafaza devriye botunun gemiye doğru ilerlemesi görüldü. Daha sonra bir iş makinasıyla konteynır yere indirilmesi görüntülere yansıdı. Detektör köpek Nero'nun konteyneri koklaması ve tepki vermesi ile Gümrük Muhafaza ekipleri o bölgede bulunan kapakları açarak içeride bulunan paketleri buldu. Paketlerden alınan numunelerin test kiti ile incelendiği görüldü.

06 Tem 2015 - 15:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber