Dolandırıcı kamerada

ALANYA'DA 18 Şubat günü 20 TL'lik saati 8 bin TL'ye satın alan ve dolandırıldığını anlayarak polise başvuran Hasan Ünal (40), önce olayın meydana geldiği kuyumcunun güvenlik kamera kayıtlarına ulaştı, ardından ise sokak sokak dolaşarak dolandırıcıları aramaya başladı.

- Akın BAYCAN
Başına gelenlere hala inanamadığımı söyleyen Ünal, "O kadar detaylı hazırlanmış bir tezgahtı ki, benim yerimde kim olsa dolandırılırdı" dedi. Başından geçen ilginç olayı değerlendiren Ünal, "Birileri size altın olduğunu iddia ettikleri bir saati satmak istiyor, siz de bu saatin altın olup olmadığını ve değerini sormak için bir kuyumcuya sormak istiyorsunuz. Ancak kuyumcunun kapısında duran bir kişi kendisini kuyumcunun sahibi olarak tanıtıyor ve bu saat altın ve çok değerli diyor. Yani hem saat hem de kuyumcu sahte, nasıl inanmayayım" dedi. Olayın meydana geldiği kuyumcunun güvenlik kamera kayıtlarına ulaşan Hasan Ünal, işi gücü bıraktığını söyleyerek "Dolandırılmamın ardından adeta dedektif oldum, önce kamera kayıtlarını buldum, sıra dolandırıcıları bulmakta. Sayelerinde dedektif oldum" dedi. OLAYIN GEÇMİŞİ Alınan bilgiye göre yeni açtığı Manav dükkanına malzeme almak için bankadan 8 bin TL para çeken Hasan Ünal, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından takibe alınmıştı. Cuma Pazarı'nda bir kuyumcu önünde saat pazarlığı yapan 2 kişi tarafından önü kesilen Ünal, "Paraya ihtiyacım var, bir yakınımın cenazesi için lazım. 35 bin lira değerindeki altın saatimi satacağım"  diyen kişiye inanmış, teyit ettirmek için gittiği kuyumcunun kapısında kendisini işyeri sahibi olarak tanıtan kişinin de “Saat çok değerli” demesiyle saati 8 bin TL'ye almıştı. Olay sonrası şahıslardan şüphelenen Ünal, kuyumcuya gidip, saatin sahte, şahısların ise dolandırıcı olduğunu anlayınca polise başvurmuştu.

#

22 Şub 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber