'Doğanın çocuklara ihtiyacı var'

TED Alanya Koleji öğrencileri, TEMA Alanya Gönüllü Sorumlusu Özdemir ile bir araya geldi

TED Alanya Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Havadan, Sudan ve Elbette Topraktan' sohbet toplantısında Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) çalışmaları, tüketim alışkanlıkları, erken yaşta doğa eğitiminin önemi üzerinde duruldu.
Toplantıda konuşan TEMA Alanya Gönüllü Sorumlusu Engin Özdemir, 1990'lardan bu yana eğitim sisteminin sınava dayalı olduğunu söyledi. Özdemir, "Uygulamalı doğa deneyimlerine hiç yer verilmiyor. Çocuklarımıza yağmur ormanları hakkında bilgi veriyoruz ama kendi bölgemizdeki Torosları, Toroslar'daki yaşamı ve çeşitliliği anlatmıyoruz. Okulların hemen yanında açılan inşaat çukurlarındaki toprak yapısını göstermiyoruz. Hatta öğrenciler sınıfın kapısının hemen ötesindeki yeşillik hakkında hiçbir şey öğrenmiyor. Oysa, doğanın çocuklara, çocukların da doğaya ihtiyaçları var. Erken yaşlarda doğa sevgisini çocuklarımıza bugünden kazandırmazsak, yarın doğayı kim koruyacak? TEMA, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile erken yaşta doğa eğitimi için Minik TEMA ve Yavru TEMA projeleri yürütüyor. Bu kapsamda, beni davet eden okullarımızda yıl boyunca çalışmalar yapacağız. 'Havadan, Sudan ve Elbette Topraktan' sohbetlerimizde, yaşadığımız bölgeden, ülkeden ve dünyadan ekolojik kötüye gidişin olumsuz örneklerini vermemeye, çocuklarda ekofobi duygusu yaratmamaya özen gösteriyorum. Çocuklarımız, hayatı geleceğe sevgi, saygı ve hoşgörü ile taşımalılar" dedi.
'ROL MODELLER SEÇMEMİZE YARDIMCI OLUYOR'
Etkinlik Koordinatörü ve Müzik Öğretmeni Burçin Korkmaz da, "Bu söyleşiler, bize profesyonel bakışın kodlarını öğrettiği gibi, yaşamdan gerçek rol modeller seçmemize de yardımcı oluyor. Bu düşünceyle ve okul yönetimimizin de desteğiyle yeni söyleşiler planlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

#

02 Oca 2013 - 00:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber