Diyanet ve MEB'den işbirliği

Diyanet ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalandı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" ile Diyanet'in tüm yazılı ve görsel yayınları, MEB'in sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dahil edildi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen törende, Diyanet'in milli kültüre, irfana, maarife yaptığı katkıları kamuoyunun bildiğini ve takdir ettiğini belirterek, bu birikimi EBA ile paylaştıkları için Başkanlığa teşekkürlerini sundu.
 
EBA'nın, Fatih Projesi'nin özünü oluşturan bir çalışma olduğunu belirten Avcı, sistemin bugün itibarıyla 12 milyona yaklaşan kayıtlı üyesi bulunduğunu bildirdi. Eğitim portalına "eba.gov.tr" adresinden herkesin ücretsiz ulaşabileceğini dile getiren Avcı, portalın örgün ortaöğretim düzeyinde dünyanın en büyük yardımcı eğitim portalı olduğunu vurguladı. Avcı şöyle devam etti:
 
"Bugün Diyanet İşleri Başkanlığımızın seçkin külliyatını da EBA bünyesinde halkımızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunarak bu kapsamı daha da genişletmiş oluyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolle, eğitim bilişim ağına yapacağınız katkılar için değil ayrıca diğer çalışmalar sebebiyle, maarifimize yaptığınız katkılar sebebiyle de öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle görme, işitme engellerimize yönelik Diyanet İşleri Başkanlığımıza, son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalar vesilesiyle müteşekkiriz. Brail alfabesiyle hazırlanmış meal, tefsir, dini bilgiler kitapları, işitme engelliler için hazırlanan işaret dili sözlüğü için teşekkür ediyoruz. Bunların bizim engelli okullarımızda ne büyük bir ihtiyacı karşıladığını kamuoyu bilmiyor olabilir. Ama biz bu sıkıntıların farkındayız. Dolayısıyla bu yaptığınız katkıların bizim için değerini teşekkürle ifade edecek durumda değiliz."
 
İmzalanan protokolle EBA'nın daha da zenginleşeceğini vurgulayan Avcı, üye sayısının Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının katkılarıyla artacağını ifade etti.
Avcı, EBA'nın öğretmenlere ders materyallerini meslektaşları ve öğrencileriyle paylaşma imkanı verdiğini de işaret ederek, öğretmenlerin katkılarını görünce Türkiye genelinde 12 stüdyo kurduklarını bildirdi. Avcı, "Bu stüdyolarda öğretmenlerimiz, inşallah bundan sonra Başkanlık'taki din görevlileri de bu stüdyolardan istifadeyle, kendileri yeni eğitim malzemeleri üretecek durumda olacaklar. İnşallah çok bereketli, hayırlı hizmete birlikte imza atmış olacağız." diye konuştu.
 
"EĞİTİMİN GELECEĞE AÇILAN KAPISI"
Diyanet İşleri Başkanı Görmez de EBA'yı "eğitimin geleceğe açılan kapısı" olarak nitelendirerek, MEB'e teşekkür etti. Görmez, "Bu güzel çalışmaya Diyanet İşleri Başkanlığımızın bugüne kadar bütün yayınlarını dahil etme lütfunda bulundukları için ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın "Enformatik Cehalet" adlı kitabına atıfta bulunan Görmez, şunları kaydetti:
 
"Eskiden, bilgiye ulaşmanın güç olduğu zamanlarda, bilgi güç idi. Fakat bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça bilgi güç olmaktan çıkıyor, bazen bilakis güçlüklere yol açıyor. Bunu Sayın Bakan'ımızın 'Enformatik Cehalet' adlı kitabında okuduğumuzu hatırlıyorum. O kitap bize en kötü cehaletin eğitimle elde edilen cehalet olduğunu, yanlış bilgiyle oluşturulduğunu öğretmişti. Onun için dini bilgi alanında çok ciddi bir kirlenme söz konusudur, bütün alanlarda olduğu gibi. Dini bilgi alanında artık sıradan malumata değil bütün süzgeçlerden geçmiş, metodolojik bir yaklaşımla ele alınmış, eleştirel bir gözle gözden geçirilmiş, özellikle Kur'an-ı Kerim ve sahih sünnet ışığında gözden geçirilmiş bilgiye hem bizim toplumumuzun hem insanlığın çokça ihtiyacı var. Onun için bilhassa Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli komisyonlar marifetiyle ilahiyat fakültelerine yazdırdığı ve sonra yine komisyonlar marifetiyle birtakım süzgeçlerden geçirerek topluma takdim ettiği bu yayınların özellikle EBA projesi içinde yer almış olmasından büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum."
 
Görmez, gençler, çocuklar, engelliler için hazırlanan eserlerin yanı sıra sadece İslam Ansiklopedisi'nin dahi öğrencilerin kolay ulaşabileceği bir yerde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Protokol metnine imza konulmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Avcı, salonda sergilenen Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları hakkında Görmez'den bilgi aldı.

24 Mar 2016 - 14:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber