Dışişleri'nden flaş açıklama: Bu 6 ili derhal terk edin

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Rehin 31 şoförün hepsi bir arada, yakın tehlike söz konusu değildir” denildi

DIŞİŞLERİ Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Rehin31 şoförün hepsi bir arada, yakın tehlike söz konusu değildir” denildi. Açıklamada Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşların mümkün olan en kısa sürede bu illerden ayrılması ve bu illere seyahat etmekten kaçınmaları tavsiye edildi.
ANKARA'DA MUSUL TOPLANTISI
Cumhurbaşkanı Gül, Musul'daki gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler'le Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musul'daki gelişmelerle ilgili bilgi almak üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nu çağırdı.
Gül'ün çağrısı üzerine Bakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Güler ve Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Konutu'na geldi. Toplantı 1,5 saat sürdü ve zirve sona erdi.
İşte Dışişleri'nden yapılan açıklama:
-Konsolosluktakilerin havayoluyla alınmaları mümkün değildi
-Konsolosluk çalışanlarının Suriye’ye götürüldüğü iddiası yanlış
-Konsoloslukta rehin alınanların hepsi bir arada…
-Türk vatandaşları için fidye istenmedi
-Saldırganlara elimizdeki güçle karşı konulması mümkün değildi
NECEF'TE BULUNAN 113 İŞÇİNİN DÖNÜŞÜ SAĞLANDI
 -Necef'te bulunan 113 işçimizi ülkemize getirmek üzere ilgili şirket tarafından kiralanan uçak için Irak makamlarından gerekli iniş izni alınmış, işçilerden 60'ının vize süresini geçirmesi nedeniyle ödenmesi gereken ceza Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımızın girişimleri neticesinde istisnai olarak kaldırılarak, işçilerimizin ülkemize dönüşleri sağlanmıştır.
TARİFELİ UÇUŞLAR DEVAM EDİYOR
-Ülkeden havayoluyla ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için THY, ülkede resmi tatil olan bugün (14 Haziran) de çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamıştır. THY açıklamasında ayrıca, Bağdat Havalimanı, Basra Havalimanı, Necef Havalimanı, Süleymaniye Havalimanı ve Erbil Havalimanı'ndan da tarifeli uçuşların devam ettiği bilgisine yer verilmiştir.
VATADANDAŞLAR O VİLAYETLERE SEYAHAT ETMESİN
- Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından her koşulda müteyakkız bulunarak, mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları ve bu vilayetlere seyahat etmekten kaçınmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir.
- Sahadaki durumun çok hızlı şekilde değişim gösterebildiği ve çatışmaların oldukça hızlı şekilde yayılabildiği de izlenmektedir.

14 Haz 2014 - 19:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber