Demirtaş'tan mahkemede çok konuşulacak sözler: Pişman değilim!

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasına devam edildi. Teröristbaşı Öcalan'a "sayın" dediği için pişman olmadığını söyleyen Demirtaş, bu sözlerinden geri adım atmayacağını dile getirdi

HDPEskiEş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanmasına devam edildi.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Demirtaş ile avukatları Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS aracılığıyla katıldı. Demirtaş, terör örgütü PKK propagandası yaptığı ve yasa dışı KCK yapılanmasına destek verdiği gerekçesiyle hakkında hazırlanan fezlekeye karşı savunmasında, terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a "sayın" ve "Kürt halk önderi" dediği için suçlandığını belirtti.
"PİŞMAN DEĞİLİM, GERİ ADIM ATMAYACAĞIM"
Demirtaş, barış sağlanması için Kandil ve İmralı'ya yaklaşık 30 defa gittiğini, burada görüştüğü terör örgütü elebaşlarına "sayın" dediği için kendisine suç isnat edildiğini söyledi. Hakkında "suçu ve suçluyu övdüğüne dair" bir fezleke olduğuna da işaret eden Demirtaş, Öcalan'a "sayın" diye hitap etmesinin suç olmadığını iddia etti.Öcalan'a "sayın" dediği için pişman olmadığını ifade eden Demirtaş, bundan geri adım atmayacağını dile getirdi.

26 Nis 2019 - 09:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber