Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 3. kez biraraya geldi

BaşbakanAhmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında 3. kez biraraya geldi. 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinden sonra tek başına iktidar olamayan AK Parti, hükümet kurabilmek için bütün seçenekleri ele aldı. Koalisyon görüşmeleri kapsamında ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, 13 Temmuz'da CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu ile biraraya gelmişti. İkinci görüşme ise, yaklaşık bir ay sonra yani 10 Temmuz'da Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleştirildi. Liderler, bu görüşmede partilerin talepleri, uzlaşılabilecek, uzlaşılamayacak konuları masaya yatırdı. Her iki lider, ardından partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu topladı ve parti içinde istişareye gidildi. Üçüncü görüşme ise bugün Ankara Palas'ta gerçekleştiriliyor. Bugünkü görüşmeden, koalisyon kurulup kurulamayacağına ilişkin nihai sonucun çıkması bekleniyor.

Bundan önceki süreçte, AK Parti ve CHP heyetleri öngörüşmeleri gerçekleştirirek, raporlar hazırladı. Bu raporların parti politikalarını ilgilendiren kısmı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda ele alınırken, hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu'nda ele alınmıştı. Parti içi mekanizmalarla değerlendirilen raporlar üzerinden görüşmeler yürürken, son karar bugün Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun yapacağı görüşmeden sonra verilmiş olacak. Görüşmenin sonucuna göre, bundan sonraki takvim belli olacak. AK Parti, hükümet kurabilmek için bütün seçenekleri ele alacak.

AK Parti'nin CHP heyetindeki isim Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi öncesi Çankaya Köşkü'ne geldi. Çelik'in Davutoğlu ile birlikte görüşme öncesi değerlendirme yaptığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, görüşme öncesi Ankara Palas'ın etrafında alınan güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da Ankara Palas'a gelen diğer isimler oldu. Başbakan Davutoğlu Ankara Palas'a saat 13.50'de, Kılıçdaroğlu ise saat 13.58'de geldi.

İki lider Ankara Palas'ta öğle yemeği yiyecek.

13 Ağu 2015 - 14:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber