‘Davaya müdahil olmak istiyoruz’

ALANYA Dayanışma Platformu (ALDAP) üyeleri dün Anayasa Mahkemesi Başkanlığına sunulmak üzere Alanya Kaymakamlığına dilekçe verdi. Davaya katılma ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun istifa etmesini talep eden ALDAP üyeleri daha sonra Hacet Parkı'nda basın açıklaması yaptılar.

- Kübra DUMAN
Basın açıklamasına Siirt’in Pervari ilçesinde çıkan çatışmada, 1 asker ile 3 korucunun şehit olduğu haberinin kendilerini derinden yaraladığını söyleyerek başlayan ALDAP Başkanı Hasan İlhan, milletin değerlerini Anayasa Mahkemesi’ne taşımayı gelenek haline getiren Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bu geleneğini sürdürdüğünü söyledi. “Gandi” lakabı ile bilinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun geleneği bozmadığını dile getiren İlhan, CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. İlhan, “Mahkeme nasıl karar alır bilmiyoruz ancak Anayasa’nın 148'inci maddesinde Anayasa Mahkemesi’nin yetki alanı tanımlanıyorken, 'asla yerindelik denetimi yapamaz, şeklen inceler' gibi açık bir ifade var. Bu ne demektir? Anayasa Mahkemesi pakete, '330 sayısı Meclis’te aranmış mıdır, 330’un gereği yapılmış mıdır, önergeler sağlıklı verilmiş midir, oylamalar iç tüzüğe uygun yapılmış mıdır' diye bakması gerekir, Anayasa Mahkemesi yeniden haddini aşmamalı, tekrar saha dışına çıkmamalı, yeniden 367 ve başörtüsü kararında olduğu gibi Anayasa’yı çiğnememeli ve toplumun taleplerini değerlendirmelidir” dedi. Bu nedenlerle sivil toplum kuruluşları olarak görülmekte olan davaya katılma talebinde bulunduklarını anlatan İlhan, “Mahkeme Üyesi Fulya Kantarcıoğlu’nun, açıkladığı görüşler tarafsız hareket edemeyeceğini gösteren sebepler ve tarafsız hareket etmeyeceği görüntüsü dikkate alınarak davaya bakmaktan çekilmesini istiyoruz” diye konuştu.

#

02 Tem 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber