Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı...

Külliye'de düzenlenen Devlet Ödünç Madalyası Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehadeti şeref olarak gören milleti, terör örgütlerini kullanarak dize getirebileceklerini sananları hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, intikamları misliyle alındı" dedi

CUMHURBAŞKANI

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Şehit yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası Takdim Töreni’nde konuştu. "Milletimiz, şehit yakınlarını ‘teröristler’ olarak yaftalayanları unutmayacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Sözlerimin hemen başında son üç günde Hakkari’de şehit olan 5, Azez’de şehit olan iki askerimiz ile, Şırnak’ta şehit edilen iki vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamış, kalmamaya da devam edecektir. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Şehitler tepesi belki hiç boş kalmayacaktır ama kimsenin bu güzel ülkeyi elimizden almaya gücü yetmeyecektir.

Bu gafiller bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bugün burada ülkeleri için gözlerini kırpmadan ölümün üzerine yürüyen şehitlerimizin yakınları ile gazilerimize devlet övünç madalyası ve beratı takdim etmek üzere bir aradayız. Her yıl ilk iftarımızı şehit yakınlarımız ve gazilerimizle yapıyorduk. Devlet övünç madalyası ve beratı takdim edilecek tüm asker ve polis kardeşlerimize, onların ailelerine ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. Kur’an’ı Kerim’de “Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyiniz. Onlar diridirler lakin siz anlayamazsınız” Aynı şekilde gazilerimiz için de müjdeler var.

Devlet olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Tazminattan maaşa, kamuda işe yerleştirmeye kadar şehit yakınlarımıza ve gazilerimize tanınan pek çok hak bulunuyor. Şehitlerimizin geride kalanlarına ve gazilerimize sahip çıkacak imkanlara sahibiz.
Bu kardeşlerimize gösterilebilecek en büyük saygı cenaze törenlerinden başlayarak hayatlarının her aşamasında onlara gereken hürmeti göstermek olacaktır. Milletimiz, şehit yakınlarını ‘teröristler’ olarak yaftalayan, hele hele bölücü terör örgütü mensupları ile bir tutanları asla unutmayacaktır.
Bu ülkede şehadeti göze almış 82 milyon vatandaşımız olduğu müddetçe hiçbir alçak topraklarımızı kirletemeyecektir. Rabbimizin vaat ettiği günlere kavuşana kadar son nefesimize kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Türk milleti dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir millettir. Eğer biz mücadeleyi bırakırsak milletimizin tek bir ferdine bile özgürlüğü, bu vatan toprağında yaşamayı da çok göreceklerin olduğunu biliniz. Vatana, ezana, bayrağa sahip çıkmak için verilen mücadele başkadır, siyasi hevesler için, nefisler ve çıkarlar için verilen mücadele bambaşkadır.

Bu ülkede milletimiz bize İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından başbakanlığa, cumhurbaşkanlığına kadar her görevi, her makamı layık gördü. Bizim şu saatten sonra kendi nefsimiz, kendi siyasi çıkarlarımız için herhangi bir yanlış yola tevessül etmemiz mümkün değildir. 40 yılı aşkın zamandır siyasette, çeyrek asırdır milletin hizmetinde, 11 yıl başbakanlık, 5 yıl cumhurbaşkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak bizim tek derdimiz ülkemizdir, milletimizdir, 82 milyonun geleceğidir. Tek amacımız Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırarak, evlatlarımıza 2053 ve 2071 vizyonları için güçlü bir ülke bırakmaktır.

Törende 50’ye şehit yakını ve gazinin beratı verilirken, diğer şehirlerde ikamet eden şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyaları ve beratları da bulundukları şehirlerde verilecek. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları da katıldı.

06 May 2019 - 19:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber