Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul esnaf ve sanatkarları ile bir araya geldiği iftar programında konuşuyor

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- İstanbul halkına hizmet için tezgahının, direksiyonunun, ekmek teknesinin başında ter döken tüm esnaf sanatkar kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Evlatlarına bırakacağı en büyük mirası helalinden para kazanmak olarak gören tüm kardeşlerimize Allah kolaylık versin, bereket versin diyorum.

- Birkaç çürük elmanın, birkaç kendini bilmezin bu nezih ailenin adını lekelemesine izin vermeden sizleri hak ettiğiniz konuma getirmek için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.

- İstanbul'a yaptığımız yatırımların, getirdiğimiz hizmetlerin pek çoğunun ilhamını yine sizlerden aldık.

- Hamdolsun el birliğiyle İstanbul'u bir dünya şehri haline getirdik. Eksiklerimiz yok mu elbette var. Bunları birlikte çözeceğiz.

- Aramıza kimsenin girmesine gelin izin vermeyelim. Ne yapılacaksa birlikte yapalım.

- 15 milyonu aşkın nüfusuyla İstanbul için ve 82 milyonu aşkın Türkiye nüfusu için ne yapılacaksa birlikte yapalım.

- Günümüz şartlarına uygun yeni bir esnaf ve sanatkarlar kanununu biz çıkardık. Sıkıntıya düşen kardeşlerimizin borçlarını defalarca yapılandırarak işlerini sürdürmelerini sağladık. Sigorta primlerinde indirim yaptık. İstihdam desteğiyle, düşük faizli kredi desteğiyle sizlerin hep yanında olduk.

- Ticareti olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık. Gerekirse bu ay sonunda biten bu uygulamanın süresini uzatabiliriz.

- Taksiler konusunda hala şikayetler geliyor. Milli bir yazılım olan itaksi uygulaması şehir içi ulaşımda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır.

- Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok dedim. UBER olayının korsan takcilikten bir farkı yok.

- Dünya UBER taksiciler kuruluşunun başındaki şahsa ben randevu vermedim. Hala da vermedim. Vermeyince bunlar ne yaptılar burada ne varsa götürdüler. Ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız. UBER konusu Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak bizde bitmiştir.

- İstanbul Taksiciler Odası ile havalimanında bir araya geldim. Kendilerine de bunları söyledim, taksilerimizi icabında yenileceğiz. Taksicilerimizde taksi içerisinde sigara içmeyecek, içirtmeyecek.

- İstanbul'a yönelik belki modellerde bile değişime gidilebilir. Dünyanın bazı ülkelerinde bunlar farklılık arz eden şeylerdir.

24 May 2019 - 22:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber