Çobanın taş koleksiyonu yabancılardan ilgi görüyor

YILLARCA çobanlık yapan Ali Uyar, 20 yıldır dağlarda gördüğü ilginç renk ve şekildeki taşları topluyor. Uyar’ın en büyük şikayeti ise taşları yerli turistlerden çok yabancıların ilgi göstermesi.

Alanya'nın Karabuynuzlar Köyü’nde ikamet eden Ali Uyar, uzun yıllar çobanlık yaptıktan sonra malulen emekli oldu. Ali Uyar'ın hobisi ise çobanlık yaparken gördüğü ilginç renk ve şekildeki taşları toplamak. 20 yılda bin 500'e yakın taş toplayan Ali Uyar, taşları evinde koruyup, sergiliyor. Uyar, evinin en güzel köşesinde üzerinde Arapça 'Allah' lafzı yer alan taşı saklıyor. Ay yıldızlı, haç işaretli, çiçek desenli, ayakkabı ve yumurta şekilli taşlara koleksiyonunda yer veren Uyar, "20 sene önce dağlarda bulduğum ilginç taşları toplamaya başladım. Annemin, taşları toplamamı istememesine rağmen ben toplardım. Bir sergi açtım ama ilgi görmedi. Ama yabancılar nedense çok ilgi gösteriyor. Bu taşların birileri tarafından incelenmesini ve görülmesini istiyorum" dedi. 1941'DEN BERİ PARA KOLEKSİYONU DA YAPIYOR Para koleksiyonu da yapan Uyar, 1941 yılından beri para biriktirdiğini söyledi. Uyar, "Para koleksiyonu yapıyorum. 1 kuruştan, 500 liraya kadar eski paralar bende mevcut" şeklinde konuştu.

#

03 Kas 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber