Cezaevi okula dönüştü

Beş yıldızlı otelleri aratmayan L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, birçok mahkum ve hükümlüye ilk, orta, lise ve üniversite eğitimi desteği veriyor

ALANYA L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan mahkumlar boş kalmıyor. Kurum, mahkumlara, eğitim, sanat, spor, kültür, tarım gibi birçok alanda mesleki eğitim veriyor. Mahkum sayısı, 6411 sayılı yasa ile birlikte tahliye olanlardan sonra bin 527'ye düşen cezaevinde 218 kişi, birinci ve ikinci kademe eğitim (Hiç okuma yazma bilmeyenler), Açık İlköğretim, Açık Öğretim Lise ve Açık Öğretim Fakültesi’nde okuyor. Cezaevinin kapalı kısmında kalan mahkumlara sınıflar kurarak eğitim veriliyor. İki sınıf öğretmeni bulunan cezaevine Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nde matematik, Türkçe, İngilizce ve Almanca öğretmen desteği veriliyor. Cezaevinin açık kısmında kalan 2 mahkum üniversite, 16 mahkum da lise eğitimi için bizzat okullara giderek eğitim alıyor. Açık öğretim sınavlarına katılarak başarılı sonuçlar alan mahkumlar, kayıt sürecinden mezun oluncaya dek okul kayıt ücretleri, kitap temini, destek kursları, etüt çalışmaları gibi her türlü desteği aldıkları için cezaevi müdürü Sabri Karataş'a teşekkür ettiklerini dile getirdiler. Mahkumlar, "Eğitim biriminde görevli öğretmen ve memurlardan da memnunuz" diye açıklama yaptı. Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "Ceza İnfaz Kurumu olarak, eğitim ve kişisel gelişim konusunda her hükümlü ve tutuklunun yanında olduğumuzu ifade ediyor, sınava katılan hükümlü ve tutuklularımıza başarılar diliyoruz" denildi. Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan bütün mahkumlar aynı zamanda mesleki eğitim kurslarını da alarak hayata hazırlanıyor.

#

04 Şub 2013 - 00:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber