Büyük Taarruzun 92. yılı

Büyük Taarruz'un 92. yılıBüyük Taarruz'un 92. yıl dönümünde "Zafer Yolu Yürüyüşü" düzenlendi

BÜYÜK Taarruz'un 92. yılıBüyük Taarruz'un 92. yıl dönümünde "Zafer Yolu Yürüyüşü" düzenlendi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden, Zafer Yolu Yürüyüşü'nü başlattı. Büyük Taarruz'un 92. yıl dönümü kapsamında Çakırözü köyünde, Zafer Yolu Yürüyüşü öncesinde tören düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bandosu'nun verdiği konserin ardından, "An Be An Kocatepe" adlı belgesel gösterimi yapıldı. Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'ye giden vatandaşları uğurlama töreninde konuşan Eroğlu, törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Eroğlu, Türk ordusunun 92 yıl önce destan yazdığını anımsatarak, şunları ifade etti:
"Kahraman ordumuz, bu yolu katederek Kocatepe'ye kadar yürüdü. 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece, yani bu gece, dolayısıyla bizler de onların yaşadıklarını burada bir şekilde yaşamak için, vakur bir şekilde, yürüyeceğiz. Bu topraklar, mübarek topraklar, istiklalimizin kazanıldığı topraklardır. Bu toprakların her karışı şehit kanı ile yoğrulmuştur. Hep birlikte bu vatana, bu toprağa sahip olacağız. İnşallah büyük hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Daha büyük bir Türkiye için hep beraber çalışacağız. Bu vatan, toprak, bayrak için 92 yıl önce hayatlarını hiçe sayarak gerçekten zafere giden yolda Mehmetçik'i hatırlayacağız. Onların ruhları şad olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün kahraman şehitlerimize Cenabı Hak'tan rahmet diliyorum."
Eroğlu'nun konuşmasının ardından Zafer Yolu Yürüyüşü başladı. Yürüyüşe katılanlara Eroğlu, Vali Hakan Yusuf Güner, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık ile protokol üyeleri, kırmızı karanfil verdi.
TSK Bandosu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe, ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, marşlar okudu.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından çevre düzenlemesi gerçekleştirilen Başkomutan Milli Parkı'na çıkan Zafer Yolu'ndaki uğurlama noktasında, lazer ve havai fişek gösterimi yapıldı.

30 Ağu 2014 - 08:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber