Bölünen geminin arka kısmındaki yakıt deposu boşaltılamadı

Sarıyer Kilyos açıklarında dün ikiye bölünen Moğolistan bandıralı Leonardo isimli kuru yük gemisinin karaya oturtulan arka kısmındaki dün boşaltılması planlanan yakıt deposunun fırtına nedeniyle boşaltılamadığı öğrenildi. Yetkililer fırtınanın dinmesinin ardından önce yakıt deposunun boşaltacağını, sonrasında da arka kısmın parçalanarak çekileceğini belirtti

SARIYER Kilyos açıklarında evvelsi gün 1975 yılı yapımı Moğolistan bandıralı Leonardo isimli nehir tipi kuru yük gemisi, bel vermesinden kısa bir süre sonra ikiye bölünmüştü. Gemiden gelen yardım çağrısı sonrasında kaptanı Azeri, mürettebatı Rus ve Hintlilerden oluşan 11 kişilik mürettebat Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Olaydan sonra geminin arka bölümü römorkörle Türkeli Demir Sahası’nda kıyıya çekilerek karaya oturtulurken, ön kısmı ise dün sabaha karşı batmıştı.

Fırtına nedeniyle yakıt deposu boşaltılamadı

Öte yandan, dün boşaltılması planlanan yakıt deposunun fırtına nedeniyle boşaltılamadığı öğrenildi. Kaptan köşkü ve yakıt deposu bulunan geminin deposunun ne zaman boşaltılacağı netlik kazanmazken, yetkililer tarafından fırtınanın dinmesinin ardından geminin arka kısmındaki yakıt deposunun boşaltılacağı sonrasında da parçalanarak çekileceği öğrenildi.

29 Ağu 2017 - 12:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber