‘Baskın’ yaptılar, şok oldular

İstanbul'un Anadolu Yakası'nın akciğeri konumundaki Aydos Ormanı eteklerinde günlerdir devam eden 'esrarengiz inşaat' CHP'yi harekete geçirdi. Bölgenin okul inşaatı adı altında imara açıldığını savunan ve inşaat alanına giden CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin "Sultanbeyli’nin tapusu yok. Madem ormanlık alanda bu kadar kolay inşaat yapabilme şansına sahipsiniz, neden Sultanbeyli’nin imar sorununu çözmüyor, tapuları vermiyorsunuz?" diye tepki gösterdi

sultanbeyli-chp-orta4
sultanbeyli-chp-orta2
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İSTANBUL Sultanbeyli’deki Aydos Dağı eteklerindeki bir süredir yapımı devam eden inşaat ilçede tartışma konusu oldu. İnşaat için ‘okul yapılıyor’ söylentileri ortaya çıktı ancak resmi bir açıklama henüz gelmedi.

CHP Sultangazi teşkilatı da inşaat hakkında bilgi almak için şantiyeye ‘baskın’ düzenledi. Bölgeye giden heyet incelemelerde bulundu.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Şantiyede açıklama yapan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin  “CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı olarak başından beri karşı durduğumuz ormanın betonlaştırılması konusunda bölge halkımız fazlasıyla rahatsız olmakla birlikte, durumun hiçbir yasal dayanağı da yoktur. Israrlı takibimiz sonucu yetkililer, gayrıresmi olarak burada okul yapılacağını belirtmektedir. Fakat bu güne kadar alana çalışmanın içeriğine dair bir tabela bile asılmamıştır. Sahil kısmında Tuzla'dan Kadıköy'e, iç kısımda Sultanbeyli'den Ümraniye'ye kadar olan kısmın oksijen kaynağı, can damarıdır. Sultanbeyli ilçemizin güney cephesini de oluşturan İstanbul'un en yüksek noktası Aydos Dağı eteklerinde, ormanlık alanda ‘okul' adı altında bir inşaat çalışması yapılmaktadır. Bu gerekçe ile ormanın geniş bir kısmı traşlanmakta, betonlaştırılmaktadır. Biz, CHP olarak halkımızın yanındayız, bu alanın betonlaştırılmasına sessiz kalmayacağız. İstanbul'un yeşillerinin hızla betona kurban verildiği günümüzde, yeşili ve doğayı korumak adına tüm hukuki ve idari süreçleri kullanacağız.” diye konuştu.

CHP heyeti inşaat alanında açıklama yaptı.

‘ORMANIN TAM GÖBEĞİ’

İlçedeki ormanlık alanın ‘katledildiğini’ savunan Kantekin “Burada, ormanın betona boğulduğu yerde yatılı okul yapılacağı ifade edilmektedir. Dolayısıyla okul, direkt mahalle ve bölge halkına hitap etmemektedir. Sultanbeyli'de liselerin büyük çoğunluğu, Battalgazi ve Mimar Sinan Mahallelerine toplanmışken, orada oldukça geniş boş alanlar varken, mahalle halkına direkt hitap etmeyen bir okulu, ormanı katletme pahasına yapmanın amacı nedir? Bu okul gerekçe gösterilerek gelecekte ormanın daha geniş alanlarının katledilmesine gerekçe mi oluşturulmaktadır? Sultanbeyli'nin önemli bir kısmında ‘orman alanı' diye insanların tapusunu vermeyen siyasi iradenin, daha geniş ve üstelik ormanın tam göbeği olan bir alanı betonlaştırmasının, inşaata boğmasını hangi mantıklı gerekçesi olabilir?” diye tepki gösterdi.

“Buraya ne yapılırsa yapılsın, ormanda hiçbir gerekçe ile inşaat yapılamaz” diyen CHP’li başkan “Doğayı katletmenin hiçbir gerekçesi olamaz. ‘Kıyamet kopacağı anda bile elinizde bir fidan varsa dikin’ diye buyuran bir Peygamberin ümmetine de, doğaya saygılı bir insana da, topluma da bu ayıp yakışmaz” yorumunda bulundu.

‘OKUL BAHANE İMARA AÇIYORLAR’

Okul inşaatı adı altında bölgenin imara açıldığını savunan Başkan Murat Kantekin “Ormanı katletmeye gücü yeten AKP, Sultanbeyli'nin tapusunu vermiyor. Madem ormanlık alanda bu kadar kolay inşaat yapabilme şansına sahipsiniz, neden Sultanbeyli'nin imar sorununu çözmüyor, tapuları vermiyorsunuz? Onlarca yıldır oyaladığınız Sultanbeyli halkına bu zulmü neden reva görüyorsunuz? Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz hafta toplanan AKP'li Belediye Başkanlarına ‘Avrupa'da bir otobüs durağı için bile anket yapılıyor, halka soruluyor’ dedi. Peki, İstanbul'da kocaman ormanı katlederken kime sordular? Hem çağdaş belediyeciliği öv, hem kanunsuz şekilde ormanı katlet. Bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz.” diye konuştu.

19 Eyl 2017 - 10:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber