Başkan Akkaya Üç’ledi

Şoförler Odası kongresinde gülen taraf Ali Akkaya oldu. 1483 üyeden 1.365’inin oy kullandığı kongrede iki dönemdir başkan olan Ali Akkaya üçüncü kez başkan seçildi. Ali Akkaya’nın 842 oy aldığı genel kurulda rakibi Recep Çalış ise 512 oy aldı

Alper KUTAY

ALANYAŞoförler, Nakliyeciler, Otomobilciler ve İş Takipçileri Esnaf Odası 24'üncü Genel Kurulu dün Şoförler Odası Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ali Akkaya ve iki dönemdir karşısına rakip olarak çıkan Recep Çalış'ın kıyasıya yarıştığı kongre öncesi konuşan Akkaya gözyaşlarına güçlükle hâkim oldu. Akkaya “yeşil”, Çalış ise “mavi” liste ile seçime girdi. Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok'un divan başkanlığı yaptığı Şoförler Odası Genel Kurulu'na katılım yüksekti. Üyelerin yanı sıra siyasiler ve bazı meslek odası başkanları da genel kurula katıldılar. Alanya Belediye Meclisi'nde alınan engelsiz taksi uygulaması ve “Alanya Şoförler, Nakliyeciler, Otomobilciler Esnaf Odası” olan odanın isminin “Alanya Şoförler, Nakliyeciler, Otomobilciler ve İş Takipçileri Esnaf Odası” olarak değiştirilmesi teklifi üyelerin oybirliği ile kabul edildi.
‘ODAMIZ HAK ETTİĞİ SEVİYEYE ULAŞAMADI’
Dilek ve temenniler bölümünde ise üyelerden söz isteyen olmadı. Adaylar Akkaya ve Çalış'a ise kendilerini ifade etmeleri için söz verildi. İlk sözü alan Recep Çalış oldu. Çalış, “18 yıldır sizlerle birlikte bu mesleği icra ediyorum. Dolayısıyla sizlerin sorunlarına bir şekilde ortak oldum. Yani aynı kaderi sizlerle birlikte paylaşan bir arkadaşınızım. Amacımız, bu kurumu esnafımızın da desteğiyle daha ileriye taşımak. Biz, şoför esnafının mevcut oda yönetimi yüzünden son 8 senedir hak ettiği değere ve onura ulaşamadığını düşünüyoruz. Göreve geldiğimiz takdirde sizleri hak ettiğiniz noktalara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bize bu dönem şans vermenizi istiyoruz” dedi.
‘BANA HER DUYGUYU TATTIRDINIZ’
Çalış’ın ardından söz alan Ali Akkaya ise konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Gözleri dolan Akkaya, gözyaşlarına zor hâkim oldu. Akkaya, “Odamızda 24'üncü genel kurulu yapıyoruz. Ne tesadüftür ki bu kurumda da benim 24. yılım. Şoförler Odası'na başladığımda ben bir çocuktum. Şu anda saçlarıma aklar düştü. 40'lı yaşlardayım. 24 yıl oldu, 24 yılda her güzelliği bana tattırdınız. Bu kurumda muhasebecilikten başladım, genel sekreter oldum. Sizin teveccühünüzle de başkan seçildim, iki dönemdir başkanlık yapıyorum. Çok fazla konuşamayacağım. Size ne kadar hizmet etsem azdır. Sizlere gece-gündüz, yaz-kış demeden bir telefon kadar yakınım. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da her zaman yanınızda olacağım” diye konuştu.
ALİ AKKAYA ÜÇÜNCÜ KEZ BAŞKAN OLDU
Konuşmaların ardından iki aday piste çıkarak birlik ve beraberlik pozu verdi, daha sonra divan kurulu kongreyi İlçe Seçim Kurulu’na devretti. Saat 11.30’da başlayan kongreye 1.483 üyeden katılırken, saat 17.00’de açılan sandıkların sayımı yaklaşık 45 dakika sürdü. İlçe Seçim Kurulu’nca yapılan titiz sayımda Ali Akkaya’nın 842, Recep Çalış’ın 512 ise oy aldığı bildirildi. Kongreye 1.483 üyeden 1.365’i katıldı. 11 oy da geçersiz sayıldı. Ali Akkaya’nın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı: “Mehmet Yüksel, Şükrü Demir, Metin Duman, Ali Yılmaz, Mehmet Ersoy, Mustafa Demirer, Talip Azak ve Ali Şahiner.”

10 Oca 2014 - 17:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber