Başbakan'dan 'Koç'a gönderme

Başbakan Erdoğan, Koç Üniversitesi Rektörü'nün öğrencilere gönderdiği metne ilişkin: "Şimdi bu yazıdan ben, farklı şey anlıyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Koç Üniversitesi Rektörünün öğrencilere gönderdiği metne ilişkin, "Şimdi bu yazıdan ben, farklı şey anlıyorum. Bu nedir? 'Siz, bu eylemlere katılabilirsiniz'. Bu demektir. Çünkü aynı şeyi ODTÜ'de, Ankara'da yaşananlarda gördük" dedi.Erdoğan, HaberTürk TV, Bloomberg TV ve Show TV ortak yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.
YAPILIRKEN SESLERİ ÇIKMADI
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara değinen Erdoğan, "Mesela Ceylan Otel yapılırken, bunlar neredeydi? Hiçbirinin sesi çıkmadı" ifadesini kullandı. Erdoğan, Hilton'un önündeki parkla ilgili kavga verdiğini ifade ederek, "Orayı bizden alıp Hilton'a katmak için çok mücadele edildi ama biz olmaz dedik. Bu konuyla ilgili maalesef başka bir belediye, sınırları içerisinde olduğu belediye, bu işe yeşil ışık yakmıştır. Büyükşehir belediyemize 'Burada herhangi bir yapılanma istemiyorum' dedim" diye konuştu.
ORMANIN İÇİNE KOÇ ÜNİVESİTESİNİ KURDULAR
Koç Üniversitesi'nin bulunduğu yerin, daha önce 10 yaş grubu üzeri orman olduğunu, bu konuda mücadele yürüttüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "O üniversite yapılamazdı. O üniversiteyi yaptılar. Bunlar çevreci geçinenler güya... Onun patronajını üstlenenler de o üniversiteyi oraya yaptılar. Ben cezaevindeyken, dönemin Cumhurbaşkanı 'Bunu engellemek isteyenler şimdi nerede?' dedi. O konuşma durur hatıralarımda. Biz, davayı devam ettirdik, sonunda devlet kazandı. Şu anda burası bizde. Alacağımız ücretin mahkemede mücadelesi sürüyor."
TELAFİ SINAVI ALABİLECEKLER
Bakın çok enteresan. Şu anda elimde bir metin var. Bu metin, bu üniversitenin rektörü tarafından gönderilmiş bir metin. 'Değerli öğrenciler, şehirdeki olağanüstü durum itibarıyla bu haftasonu verilecek sınavlara katılamayacak bütün öğrenciler, sağlık raporu getirmeksizin, önümüzdeki günlerde açıklanacak başka bir tarihte telafi sınavı alabileceklerdir. Selam ve sevgilerle'. İsim ve rektör.
OLAY FARKLI YERLERE ÇEKLİYOR
Şimdi, Zekeriyaköy nere, Taksim nere? Bu okulun öğrencilerinin ciddi bir kısmı yatılı. Şimdi bu yazıdan ben, farklı şey anlıyorum. Bu nedir? 'Siz, bu eylemlere katılabilirsiniz'. Bu demektir. Çünkü aynı şeyi ODTÜ'de, Ankara'da yaşananlarda gördük. Aynı şeyi maalesef Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinde gördük. Burada, üniversite yönetimlerinin de öğrencilerine hakim olamayışları noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Olay farklı yerlere bir şekilde çekiliyor. Olması gereken, eğer bir demokrasi mücadelesiyse demokrasi mücadelesi sandıkta verilir. Demokrasi mücadelesi meydanları yakıp yıkarak, kırıp dökerek verilmez."

02 Haz 2013 - 18:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber