Baluken'den Öcalan açıklaması

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Eğer ülkemize ve bölgemize barış gelecekse bu insanlık dışı tecrit sisteminin bir an önce kaldırılması ve Öcalan’ın eşit müzakere koşullarına bir an önce kavuşması gerekiyor” dedi

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü’nce, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkarılışının 17’nci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenlendi. Parti binası önünde düzenlenen açıklamaya, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekilleri Nursel Aydoğan, İmam Taşçıer, Ziya Pir, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Abdullah Öcalan posterleri ile sözde PKK bayraklarının açıldığı ve sık sık Öcalan lehine sloganların atıldığı açıklamada konuşan HDP Grup Başkanvekili Baluken, “Eğer ülkemize ve bölgemize barış gelecekse bu insanlık dışı tecrit sisteminin bir an önce kaldırılması ve Öcalan’ın eşit müzakere koşullarına bir an önce kavuşması gerekiyor” diye konuştu.

09 Eki 2015 - 17:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber