Bakanlık 'acil' koduyla yayınladı

Diyarbakır'da, hendek ve barikatların kapatılması PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur İlçesi'nin yüzde 60'ı için 'acele kamulaştırma' kararı alındı

DİYARBAKIR'IN merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık'ta 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Güvenlik güçleri operasyonları 9 Mart'ta sona erdirirken, ilçenin 5 mahallesinde halen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.Özellikle yasağın uygulandığı 6 mahallede çatışmalar ve operasyon sonrası oluşan ağır hasardan sonra Sur'un bundan sonra ne olacağı tartışılıyordu. Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile Sur'da 'acele kamulaştırma' kararı alındı. Kararla, ilçedeki 15 mahallede bulunan toplam 368 adadaki 6 bin 300 parselin acele kamulaştırılmasını karar verildi.
Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yer alan kararından şöyle denildi: "Diyarbakır ili Sur İlçesi'nde ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması, adı geçen bakanlığın 16.03.2016 tarihli ve 2988 sayılı yazısı üzerine 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 27'nci maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 21.03.2016 tarihinde kararlaştırılmıştır."UNESCO Uluslararası Kültür Mirası Listesi'nde de yer alan tarihi Sur İlçesi'nde Bakanlar Kurulu'nun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi ile aldığı kararla ilçenin yaklaşık yüzde 60'ı kamulaştırılırken, kamulaştırılan parseller üzerinde Sur belediye binası, bazı oteller, Cemil Paşa Konağı gibi binaların da bulunduğu öğrenildi.

25 Mar 2016 - 16:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber