Bakan Elvan'dan 3. havalimanı açıklaması

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3 havalimanı projesi hakkında açıklama yapıyor

BAKAN Elvan şuana kadar 750'nin üzerinde sondaj yapılmıştır. Sahanın bataklık olduğunu görüyoruz. Bu saha yıllarca kömür ocakları, kum ocakları işletmecileri tarafından yoğun olarak kullanılmış, sahada 70'e yakın açılmış olan çukurlar mevcuttur. Yine bu sahada dışarıdan gelen bazı dolgu malzemeleri de söz konusudur. Zeminde olan taban zemini çok sağlam olan bir yapıda değildir. Zaman zaman bu ocaklar dışında onlar da değişik yerlere dolgular yapmışlar tabi dışardan da dolgu malzemeleri buralara getirilmiş ve dökülmüştür. Bu havalimanın sağlam bir zemine oturması gerekiyor.

BİZ ASLINDA BU ATIL ALANI ISLAH ETTİK

Şuanda konsorsiyum dünyanın en iyi firmaları ile görüşüyor. Özellikle gerçek zemine ulaşmadan gerçek zeminin üzerinde dolgu olması nedeniyle bu dolguların önemli bir kısmı boşaltılacaktır. Bu dolgu malzemeleri çekilecektir. Bunların bir kısmı çekildikten sonra belki 20-25 metrelik kısmı kalacak buraya da 80-100 cm aralıklarla diren yerleştirilecktir. Onun da üzerinde bir filtre mekanizması olacak ve onun üzerine dolgu yapılacaktır. Bir taraftan direnlerle bataklık olan zemindeki su dışarı atılacaktır diğer taraftan da baskı yaptıkça özellikle bataklık kısma baskı yaptıkça direnden o su dışarı atılacaktır. Şuanda bunların testleri yapılıyor. Bu çalışmalar neticesinde arkadaşlarımız olumlu sonuçlar aldıklarını söylediler. İnşallah 2015 yılında havaalanı yapımına başlayacağız. Burada zaman zaman değişik eleştiriler yapılıyor. Saha gerçekten bataklık bir saha. Buralar tahrip edilmiş. Biz buraya havalimanı yapmakla bir anlamda bu bölgeyi ıslah ediyoruz. Bu bölgenin bataklık arazinin bir şekilde kullanılması da söz konusu değil. Ama biz dünyanın en büyük havalimanını bu bataklığı ıslah ederek kullanıyoruz. Tüm milletimizin vatandaşlarımızın gurur duyacağı bir havalimanı olacaktır. Sadece, Türkiye'deki vatandaşlarımız değil yurt dışında da değişik kesimler bu havalimana yönelik değişik yazılar yazıyorlar. Özellikle havacılık sektöründe dünyanın merkezi olacak ve her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da bununla gurur duyacaktır.

DÜNYADA BENZERLERİ VAR

Bu şantiye dünyanın en büyük şantiyesi olacak. 30 Bin işçi çalışacak. 3 Binin üzerinde makina burada çalışacak. Diğer taraftan diren sistemi nerelerde kullanılmış diye baktığmızda ABD'de Avustralya'da, Singapur'da bu tekniklerin kullanıldığını görüyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar gayet iyi gidiyor, rayında gidiyor sıkıntımız söz konusu değil. DHMİ'de gelişmeleri yakından takip ediyor. Tüm mimari tasarımlar Türk ve İngiliz firmaları tarafından gerçekleştiriliyor. Herşey tamamen Türk mühendisleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Şuana kadar 300 milyon euro civarında makina alınmıştır ve alınmaya devam edecektir. Burada yapılan çalışmalar etüd çalışmalarıdır, sondajlardır. Zemin etüdlerinde bazı ara yolların açılmasında bu araçlara ihtiyaç duyulacak. Şuanda yapılan çalışmalar sondaj ve zemin etüdü çalışmalarıdır. Tamamıyla bir bütün olarak orman izni alındıktan sonra havalimanı yatırım çalışmalarına süratle başlanacaktır. Kesinlikle bir süre uzatımı söz konusu değil. Burada tabi bataklık olan zeminler olduğu gibi bataklık olmayan zeminler de var.

26 Ara 2014 - 11:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber