Bakan Bozdağ: İnsanlıklarından şüphe ediyorum

Adalet Bakanı Bozdağ, "Suriye'de yapılan zulümlere, katliamlara sevinen kişilerin insanlığından şüphe ediyorum. Buna sevinenler insan olamazlar. Bunlar vicdansızlardır. Türkiye'nin içinde aydın, siyasetçi geçinen zavallılara bakıyorum, bir metre önünü görmeyen bu insanlara ne imkanlar vermişiz, ondan dolayı da ayrıca üzülüyorum. Ama zulüm baki olmayacaktır"

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Halep'te  yaşananlara ilişkin konuştu. "Suriye'de yapılan zülümlere katliamlara sevinen kişilerin  insanlığından şüphe ediyorum. Buna sevinenler insan olamazlar. Bunlar  vicdansızlardır" diyen Bozdağ, Halep'te katliam ve göz  yaşının hakim olduğunu, uluslararası toplumun da akan kan ve göz yaşını  seyrettiğine dikkati çekti. Halep'teki katliam ve zulmü engelleme imkanı olup da  engellemeyenlerin, zulmü bir zafer gibi gösterenlerin, bugüne kadar katliam ve  zulmü engellemek için hiçbir şey yapmayanların, katliam ve zulmün ortağı olduğunu  vurgulayan Bozdağ, bunun da insanlığın utanç sayfalarında yer alacağını belirtti.

ÖLÜ SAYICILIĞI YAPIYORLAR 
Birleşmiş Milletlerin (BM) Suriye'de sadece "ölü sayıcılığı" yaptığına  değinen Bozdağ, kan, gözyaşı ve zulmün durdurulması için bir şey yapılmadığını  aktardı.   Katliam ve zulüm karşısında bütün dünyanın üzerine düşenin "yüzde  birini dahi yapmadığını" belirten Bozdağ, bütün bunlara bakıldığında insanlıktan  utanılır hale gelindiğini söyledi.
Bozdağ, Türkiye'nin katliam ve zulüm karşısında mazlumların yanında  yer aldığını ifade ederek, Türkiye'nin söz konusu katliam ve zulmün durdurulması  için üzerine düşenden fazlasını yaptığını bildirdi.Türkiye'nin bütün imkan ve kabiliyetleriyle zulümden kaçanlara sahip  çıktığını vurgulayan Bozdağ, büyük devlet ve millet olmanın gereğinin yapıldığını  belirtti.

'HALEP'TE İNSANLIK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR'
"Milletimizin, devletimizin asaleti neyi gerektiriyorsa ona göre  hareket ettik." diyen Bozdağ, Türkiye'nin bu hareketiyle insanlığın onurunu  kurtardığına dikkati çekti.Bozdağ, "Halep'te sadece kadınlar, çocuklar ölmüyor, esasında insanlık  öldürülmüştür. İnsanlığın öldürülmesi karşısında 'insan' diye gezenlerin, büyük  büyük güçlerin sessiz kalması akıl alır bir şey değildir. Türkiye bu anlamda  sesini yükselterek, bu katliama ve zulme 'dur' diyerek, üzerine düşeni yaparak  insanlığın da onurunu kurtarmıştır. 'Türkiye, dünyada bir yandan utanılacak  işlerin altına imza atanlar varken öte yandan insanlığın övüneceği işlerin imza  atan iyiler de vardır.' mesajını bütün dünyaya vermiştir." ifadesini kullandı. Adalet Bakanı Bozdağ, Suriye'de çatışmaların sona ermesi, barış ve  huzurun egemen olması temennisine bulundu.Türkiye'nin girişimleriyle ateşkes ilan edildiğini ve daha sonra bunun  bozulduğunu söyleyen Bozdağ, Halep'te konvoya yapılan saldırıyı hatırlattı.
Bozdağ, şöyle devam etti: "Ben şunu anlamakta zorlanıyorum, insan olan, vicdan taşıyan birisi  konvoyda giden kadın, çocuk, masum, yaralı insanlara kurşun sıkmakla nasıl  kendini rahat hissedebiliyor? Kafasını yastığa koyduğunda bu vicdansızlıktan,  alçaklıktan dolayı hiç mi rahatsızlık duymuyor? Öyle gözüküyor ki buradaki  alçaklıktan, vicdansızlıktan dolayı kimse rahatsızlık duymuyor. Şimdi orada  İslam'ı da kullanıyor, bazıları bunu 'cihat' gibi de takdim etmeye çalışıyorlar.  Böyle bir cihat olur mu? İslam'ın, Kuran'ın, hadisin neresinde, peygamberimizin  hangi yaptığı işte böylesi bir zulme, katliama cevaz veren bir şey var. Böylesi  bir şeye 'cihat' denir mi?"  Adalet Bakanı Bozdağ, zulme ve katliama "cihat" demeyi İslam'a,  Kuran'a, peygambere yapılmış saygısızlık ve iftira olarak nitelendirdi.

'BUNLARA SEVİNEN İNSAN OLAMAZ'
Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye'de bazıları olup bitenlere 'zafer' deyip sevinebiliyorlar.  Onlardan da haberlerde, sosyal medyada gördükçe iğreniyorum. Suriye'de 300 binden  fazla insan öldürülmüş, 10 milyondan fazla insan yerinden yurdundan edilmiş,  göçer duruma gelmiş, bir memleket yer ile yeksan olmuş, her taraf yıkılmış,  dağılmış, bitmiş. Şimdi, kalkıyor bu kadar ölümleri, yıkımları yapanın bir yerde  başarı elde etmesini zafer olarak gösteriyor ve buna seviniyor. Ben Suriye'de  yapılan zulümlere, katliamlara sevinen kişilerin insanlığından şüphe ediyorum. Buna sevinenler insan olamazlar. Bunlar vicdansızlardır."
"Esad'ın elinde nasıl kan varsa, bunların da dilinde aynı kan vardır."  diyen Bozdağ, şunları kaydetti:"Silahın tetiğine dokunmasalar bile bu katliamların vicdani  ortaklarıdır. Onları da şiddetle kınıyorum. Türkiye'nin içinde aydın, siyasetçi  geçinen zavallılara bakıyorum, bir metre önünü görmeyen bu insanlara ne imkanlar  vermişiz, ondan dolayı da ayrıca üzülüyorum. Ama zulüm baki olmayacaktır. Eninde  sonunda mazlumlar galip gelecektir, hak yerini bulacaktır. Suriye'deki bu  haksızlıkları yapanlar da bunun karşılığını mutlaka görecektir."

15 Ara 2016 - 14:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber