Bakan Bağış Alanya örnek

BRÜKSEL’DE temaslarda bulunan AB Bakanı Egemen Bağış, "Vatandaşlarımızın AB ülkelerine vizesiz gidebilmesi için çaba harcıyoruz" dedi ve Avrupa’dan Türkiye’ye tersine göç yaşandığını dile getirdi.

Brüksel'de bulunan Sırbistan Sancak Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Ofisi'ni ziyaret eden Bakan Bağış'ı Sancaklı bakan Semsudin Kucevic, Bakan Esad Salihovic ve Bürö şefi Jasmina Bahtijaarevic karşıladı. Görüşmeler sonrasında değerlendirmede bulunan Bakan Bağış, Türkiye'nin beklentisinin açık ve net olduğunu anlatırken, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları AB üyesi ülkelere vizesiz gidebilmesinin önünü açmak istiyoruz. Bunun için müzakerelerimizi sürdürüyoruz, azimle, kararlı bir şekilde bıkmadan usanmadan onlara doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Yanlış bir intiba var. Sanki Türkiye'ye vizeleri kaldırırsak 75 milyon kalkar buraya gelir. Yok böyle bir durum. Artık Avrupa'dan Türkiye'ye göç oluyor. Almanya'dan ve diğer ülkelerden Türkiye'ye göç devam etmektedir. Alanya'da buna örnek Alman vatandaşlarımız var. Ben 10 yıllık siyasi tecrübeme dayanarak şunu söylüyorum, eninde sonunda benim vatandaşlarım Avrupa'ya vizesiz gidecektir. Durmak yok reforma devam, durmak yok çalışmaya üretmeye devam diyorum."

#

24 May 2012 - 00:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber