Avukatlar Meclis’e yürüdü

Türkiye'nin dört bir yanından avukatlar, bugün İç Güvenlik Paketinin geri çekilmesi için cübbelerini giyerek Meclis'e yürüdü

İÇ Güvenlik Reformu Paketi yasa tasarısını protesto eden yüzlerce avukat, Ankara Adliyesi'nde bir araya geldi. Mersin'de katledilen Özgecan Aslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan Türkiye Barolar Birliği, İstanbul ve İzmir Baro başkanları başta olmak üzere tüm barolardan avukatların katıldığı yürüyüş, saat 12.00'de Ankara Adliyesi önünden başladı.

Yürüyüşe Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra CHP'li milletvekilleri de katıldı.

17 Şubat'ta Meclis gündemine alınacak olan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın, Türkiye'yi korku devletine çevireceğini ileri süren avukatlar, sıkıyönetim yasasını aratmayacak düzenlemeler içeren tasarının derhal geri çekilmesi için Meclis kapısında basın açıklaması yapacak.

BİBER GAZINDAN KORUNMAK İSTERSENİZ 5 YIL

HAKİM KARARI OLMAKSIZIN ARAMA, DİNLENME

Baro duyurusunda, bu tasarı yasalaşırsa başınıza neler gelebileceği şöyle sıralanıyor: 

- Herhangi bir toplantı ve yürüyüşe katılmakla, terörist olarak yargılanabilirsiniz.

- Polis, gösteri ve yürüyüşlerde, üç gün çıkmayacak özellikte boyalı su sıkabilir; biber gazından korunmak için yüzünü kapatırsanız 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilirsiniz!

- Masumiyet karinesi bir kenara atılarak; üzeriniz, eşyanız ve aracınız 'yargıç kararı olmaksızın' polis tarafından aranabilir, Cumhuriyet Savcısının talimatı olmaksızın 48 saat gözaltında tutulabilirsiniz!

- Yargı denetimi olmaksızın telefonlarınız 48 saat boyunca dinlenebilir!

- Hakkınızı aradığınız, gösteri yürüyüşüne katıldığınız için polis sizi vurabilir!

- Ayrıca bu düzenlemeyle, devam eden yargılamalarda suç işlemiş olan polisi aklamanın da yolu açılacaktır.

Ankara Barosu'ndan yapılan duyuruda, "Anayasal haklarımızı yok sayan, hukuk devletine ve kamu düzenine aykırı tasarının geri çekilmesi için İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde başlatılan 'Adalet Nöbeti' ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen yürüyüş ile devam eden eylemler dizisinin son ayağı, Ankara Barosu öncülüğünde düzenlenecek yürüyüş ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacak. Hukukun üstünlüğünü savunmak ve geliştirmek Baroların yasal görevidir. Barolarımızın katkısı ve meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştireceğimiz bu yürüyüş ile avukatların, özgürlüklerimizi yok eden güvenlik paketine karşı olduğunu göstereceğiz" denildi.

"POLİS DEVLETİ KURULMAK İSTENİYOR"

Ankara Barosu'nun Kamuoyu duyurusunda ise şu ifadeler dikkat çekti: 

 "Başta evlatlarının katillerinin cezalandırılmasını isteyen aileler olmak üzere, HES'lere direnen köylüler, halkın haber alma özgürlüğünü savunan gazeteciler, madenlerde, inşaatlarda öldürülen işçiler için isyan edenler, laik eğitim için sokağa çıkan öğretmenler, halkın hakkını savunan avukatlar karşılarında orantısız şiddeti alışkanlık haline getiren polisi buldu.

Şimdi ise iktidar; halkın yıllarca maruz kaldığı bu saldırıyı yasal kılıfa sokarak, şiddetin dozunu artırma peşindedir. İç Güvenlik Paketi, bugüne kadar yaşanan hukuk tanımaz anlayışın bir adım daha ilerisine geçildiğini göstermektedir. Tasarı adeta 'hukuk devleti' yerine kurulmak istenen 'polis devletinin' belgesi niteliğindedir.

Kaynak: Hürriyet

16 Şub 2015 - 14:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber