Aslında dünyalar güzeli ama...

İç savaş nedeniyle ülkesinde sığındığı barınakta ateş yakmaya çalışırken çıkan yangında ağır yaralanan Suriyeli kadın ile bebeği, Türkiye'de sağlığına kavuştu

İdlib'de yaklaşık 3 ay önce sığındıkları barınakta üşüyen çocuklarını ısıtmak için ateş yakmaya çalışan 12 çocuk annesi Fatma Hayrok, çıkan yangında 3 çocuğuyla birlikte yaralandı. Yakınları tarafından önce Suriye'deki bir hastaneye, daha sonra da ambulansla Türkiye'ye getirilen yaralılardan anne Gaziantep'te, çocuklarından ikisi Hatay'da, 1 yaşındaki diğer çocuğu ise Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Vücudunun büyük bölümünde yanıklar olduğu için 20 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tutulan 1 yaşındaki Kaser bebek, yaşam savaşını kazanarak, sağlığına kavuştu.

Tedaviye olumlu cevap vermesine rağmen sürekli ağlaması üzerine bebeğin ailesini araştırmaya başlayan sağlık çalışanları, 25 gün sonra Kaser'in annesini Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde olduğunu tespit etti.

Girişimlerin ardından Kahramanmaraş'a getirilen anne Fatma Hayrok ile buluşan Kaser bebek ağlamayı keserken, yaraları da hızla iyileşti.

ALLAH TÜRK DOKTORLARDAN RAZI OLSUN

Fatma Hayrok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin savaşta hayatını kaybettiğini, çocuklarıyla birlikte barındıkları çadırda topladığı odunları yakmaya çalıştığı sırada yangın çıktığını söyledi.

Yangında kendisi ve bebeği Kaser'in ağır yaralandığını belirten Hayrok, diğer iki çocuğunun ise tedavisinin ardındın Suriye'ye gönderildiğini dile getirdi.

Yangından sonra yaşananları hatırlamadığını ifade eden anne Hayrok, "Kendime geldiğimde burada çocuğumla buluşturuldum. Daha sonra Hatay'da tedavi gören iki çocuğumun da Suriye'ye gönderildiğini öğrendim. Yaklaşık 2 aydan bu yana tedavi görüyorum. Şu anda sağlık durumumuz çok şükür iyi. Allah, Türk doktorlardan razı olsun" dedi.

KASER BEBEK HIZLA İYİLEŞTİ

Hastanenin yanık ünitesi sorumlusu Abdülkadir Ciğer de anne ve bebeğin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

Bebeğin hastaneye geldiğinde çene kısmı hariç vücudunun yüzde 35'inde 2'nci ve 3'üncü derece yanıklar bulunduğunu aktaran Ciğer, "Yoğun bakımdan çıktıktan sonra bir dizi ameliyat geçiren Kaser bebek, annesine kavuşmasının ardından hızla iyileşti. Onları mutlu ve sağlıklı görmek tüm hastane personelini mutlu etti" diye konuştu.

KİMSESİ OLMAYINCA HEMŞİRELER SAHİPLENDİ

Hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Arzu Şirikçi ise vücudunun büyük bölümünde yanık oluşan bebekle tüm hastane çalışanlarının ilgilendiğini belirtti. Getirildiğinde yanında kimsesi olmadığı için hemşirelerin bebeği sahiplendiğini anlatan Şirikçi, şunları kaydetti: "Arkadaşlarımız ona çok iyi baktı. Bezinden mamasına kadar akla gelebilecek tüm ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşıladılar. Adeta servisin maskotu olmuştu. Sabah mesaiye geldiğimizde ilk önce onu sevip, sonra görev yerlerimize gidiyorduk. Fakat, bu kadar ilgiye rağmen mutlu olmadığını fark ettik. Daha sonra annesini bulmak için başhekimden destek istedik. Onun da girişimleriyle anneye Gaziantep'te ulaştık ve onları kavuşturduk."

Kavuşma anına kadar bebeğin sürekli ağladığını, ancak annesinin sesini duyar duymaz yüzü sarılı olmasına rağmen sustuğunu dile getiren Arzu Şirikçi, bu anın kendileri için görülmeye değer, duygusal bir kavuşma olduğunu da sözlerine ekledi.









10 Haz 2015 - 14:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber