ALTSO, ING ile kredi sözleşmesi imzaladı

Turizm esnafına düşük faiz ve 24 ay vadeyle turizm kredisi verilecek

- Kübra DUMAN ING Bank, Alanya'daki turizm esnafına düşük faiz ve 24 aya varan vadeyle kredi verecek. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile ING Bank arasında, ''Aslan Kobi ve Turizm'' kredi protokolü imzalandı. Protokolü, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ve ING Bank Akdeniz Bölge Müdürü Muammer Yurtbulmuş imzaladı. Protokol töreninde konuşan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya'da, turizmcileri durgun geçen kış aylarında yormayacak kredilerin tercih edildiğini belirterek, bankaların özellikle kriz dönemlerinde müşterilerinin yanında olmasının önemine dikkati çekti. ING Bank Akdeniz Bölge Müdürü Muammer Yurtbulmuş ise, yapılan protokol çerçevesinde verecekleri kredilerle ALTSO üyelerinin önemli ölçüde rahatlayacağını söyledi. İmzalanan protokol çerçevesinde oda üyelerine 7 aya kadar ödemesiz, TL ve dövize endeksli 24 aya varan vadelerle kredi verileceğini anlatan Yurtbulmuş, kredi faiz oranının yüzde 1,25 ile 1,30 arasında değişen oranlarda olacağını bildirdi. ALTSO üyesinin banka ile olan ilişkilerini güçlendirmesi halinde faiz oranlarının daha da düşebileceğini ifade eden Yurtbulmuş, amaçlarının, turizmcilerin, ekonomik hareketliliğin olmadığı kış aylarını, kredi borcu ödemeden geçirmesini ve ödemelerini turizm sezonunda yapmasını sağlamayarak rahatlatmak olduğunu dile getirdi. AYDOĞAN FAKÜLTEYE DESTEK İSTEDİ Öte yandan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ING Bank Akdeniz Bölge Müdürü Muammer Yurtbulmuş'tan Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde oluşturulacak bilgisayar sınıfına destek istedi. Aydoğan, Alanya İşletme Fakültesi ve ALTSO MYO'ya yeni fakülte ve birimler ekleyerek Alanya'da kurulması planlanan üniversitenin alt yapısını oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Yurtbulmuş, öneriye sıcak baktıklarını ve en kısa sürede bu konuda çalışma yaparak, destek sağlamaya çalışacaklarını kaydetti.

#

20 Oca 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber