Alanya'ya Afrika'dan toz geldi

ALANYA'YA Afrika'dan gelen toz bulutlarının yağışla birlikte inmesiyle araçlar çamur içinde kaldı. Fırtına ise ev, işyeri ve tarlalarda hasara yol açtı.

Fırtına nedeniyle Alanya'daki bazı ev ve iş yerleri ile tarlalar zarar gördü. Alanya'da gece boyunca etkili olan sağanak yağışla birlikte çamur yağdı. Alanya Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Afrika'dan lodos rüzgarlarıyla gelen toz ve kum zerrecikleri, yağmurla birlikte indi. Araçlar, evler ve iş yerleri çamurla kaplandı. İlçede saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına bazı iş yerleri, evler ve ekili alanlara da zarar verdi. Kargıcak beldesinde Kaya Restoran yıkılırken, çok sayıda muz bahçesinde hasar oluştu. Sahil kenarındaki ağaçlar ve tabelalardan bazıları yıkıldı. Kargıcak Belediye Başkanı Zihni Asiltürk, rüzgardan zarar gören iş yeri ve ev sahiplerini ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Asiltürk,  belediye olarak hasar tespiti için gerekli çalışmalara başladıklarını belirtti.

#

18 Ara 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber