Alanya'da eylem yapacak

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, 'Yüzen Adam' adını verdiği eylem başlattı. Sunaçoğlu Alanya'da da eylem yapacak

MİLLİ yüzücü Alper Sunaçoğlu, 'Yüzen Adam' adını verdiği eylem başlattı. Sunaçoğlu Alanya'da da eylem yapacak. Gezi Parkı olaylarını protesto eden milli sporcuya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek verdi
6 SAAT SÜRECEK 30 KİLOMETRELİK 'YÜZEN ADAM" EYLEMİ
Maltepe Sahilinde öğle saatlerinde yanında genç sporcu Bedirhan Karadağ ile birlikte denize girerek yüzmeye başlayan Sunaçoğlu'nun 'Yüzen Adam' eyleminin yaklaşık 6 saat sürmesi bekleniyor. Yaklaşık 30 kilometrelik yüzme eylemine başlamadan önce açıklama yapan Sunaçoğlu, bireysel eylem hakkını bu yönde kullandığını belirtti. İnsanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyulması çağrısında bulunan Sunaçoğlu, 'Bir mayo, bir bone ile üzerimizde hiçbir suç unsuru olmadan savunmasız halde eylem yapıyoruz" dedi.
ALANYA DAHİL 5 EYLEMİ DAHA VAR
Yapacakları eylemin etaplarını da belirten milli yüzücü, Maltepe Sahilinden denize girerek ilk önce Büyük Ada'ya ulaşma hedeflerinin olduğunu ifade etti. Büyük Ada'nın arkasından yüzerek geçecek ikili, Yassı Ada'nın etrafından dolanarak tekrar başladıkları noktaya dönmeyi hedeflediklerini ve bu şekilde gerçekleştirecekleri Edremit, Alanya, Mersin, Antakya ve İstanbul dahil olmak üzere 5 eyleminin daha olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e gerçekleşecek eylemin detaylarını belirten Sunaçoğlu'nun bir saatte Maltepe Sahilinden Büyükada'ya geçeceğini söylemesi üzerine Tekin, 'Ben yürüyerek oraya bir saatte gidemem" demesi gülüşmelere neden oldu. Ardından Gürsel Tekin'in de eşlik etmesiyle kayalarda yürüyen sporcular, kendilerini denize bırakarak yüzme eylemine başladı.
"GEZİ PARKI ÇOK ŞEYLER KAZANDIRDI"
İki sporcunun da eylemine başlamasından sonra sahilde açıklamalar yapan CHP'li Gürsel Tekin, önümüzdeki süreçte de farklı demokratik eylemlerin olacağını ifade etti. Tekin, "Duran Adam'dan sonra bugün 'Yüzen Adam' eylemi ile karşılaştık. Zaman zaman 'Şimdi ne olacak' tartışmalarıyla da karşılaştık. Şimdi çok şey oldu aslında. Taksim olayından sonra Türkiye'de birçok şey değişti. Taksim Gezi Parkı, Türkiye'ye çok şeyler kazandırmış. Çok kısa süre içerisinde bunları kazandırdıysa, önümüzdeki süreçte Türkiye'ye çok şeyler kazandıracak" dedi.

06 Tem 2013 - 17:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mustafa kaplan - bu tür pravakatörleri ilçemizde görmek istemiyoruzzzz,zaten turizm çok sıkıntılı gidiyor,alanya halkı her an bu geziciler ve gezicilere desdek veren bölücülere patlayabilir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Temmuz 17:16

Çorum Haber