AK Parti'nin 2035 planı!

2023'ten sonra 2035 Planı için düğmeye basıldığını kaydeden Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Değer artışı geliri, kentsel dönüşüme aktarılacak. Büyüme % 3'ün üstüne çıkacak" dedi

HÜKÜMET, refah artışı, iş gücü piyasasının etkinleştirilmesi, makro ekonomik istikrarın güçlendirilmesi, altyapı yatırımlarının artırılması, kurumsal kalitenin iyileştirilmesi konusunda 2023 Vizyonu ile yola devam ederken 2035 Planı için de düğmeye bastı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2016'da dünyadaki gelişmeleri de dikkate alarak 20 yıllık perspektife dayalı 2035 Planı'nı hazırlayacaklarını açıkladı. Ekonomideki güncel gelişmeleri değerlendiren Yılmaz, şu mesajları verdi:

 

3 AYLIK EYLEM PLANI:

Bu hafta Başbakanımız eylem planlarını açıklayacak. 3, 6 aylık ve bir yıllık periyotlar içinde eylemler ortaya konulacak. Üç aylık olanlar asgari ücret, emekli, esnaf, öğrenci, polis, askere dönük somut başlıkları içeriyor. 6 aylık program, ilk yasama dönemi sona erinceye kadar reformlar olacak.

 

 BÜYÜME YÜZDE 3'Ü GEÇER:  

Bütçede köklü değişiklikler beklememek gerekir. Büyüme düşündüğümüzden olumlu, yüzde 3'ün üzerinde gelme ihtimali güçlendi. Cari açık düşündüğümüzden daha düşük seviyede gelebilir. Enflasyon düşündüğümüzden biraz daha yukarıda çıkabilir. Bu gelişmelere göre bütçe hazırlanırken gerekli çalışma yapılabilir.

 

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ:  

Asgari ücret taahhüdümüzü yerine getireceğiz. İş dünyasına yönelik iyileştirmenin oranı belli değil.

 

 FİİLİ ETKİSİ FARKLI OLACAK: 

Asgari ücretteki artışın farklı bölgelerde, sektörlerde, emek yoğun olanlarda farklı etkileri var. Yüksek ücret verip asgari ücrette gösteren etkilenmeyecek.

 

 TEK DURAK OFİSLER:  

Yatırım destek ofislerini batıdaki 'tek durak ofis' mekanizması haline getirmeliyiz. Yatırımcı kapı kapı dolaşmamalı.

 

 RANT GELİRİ KENTSEL DÖNÜŞÜME: 

Kentsel değer artışlarının kamuya transferine ilişkin düzenlemeler eylem planında yer alacak.

 

 20 YILLIK PLAN: 

Önümüzdeki birkaç yılda 5 yıllık plan gelecek. Kafamda 20 yıllık 2035 planı gibi yeni perspektif var.

07 Ara 2015 - 09:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber