AK Partili Muş: Yargı paketiyle uzun tutukluluğa son vereceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Yargı Strateji Belgesi'nin 39 maddeden oluşan ilk paketini Meclis Başkanlığı'na sundu. Paketin çok olumlu olduğunu dile getiren Muş, uzun tutukluluk süresine son verileceğine dikkat çekti.

YARGI Reformu Strateji Belgesi'nin 39 maddeden oluşan ilk paketi bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, paketin içeriğiyle ilgili yaptığı açıklamada muhalefetin ciddi eleştirileri olmadığını belirterek, "Paket, çok olumlu bir paket. Uzun tutukluluk süresine son vereceğiz" ifadelerini kullandı.Hukuk mesleklerine giriş sınavında tabanın en az 70 puan olacağını söyleyen Muş, "Bu sene hukuk fakültelerine girenler dahil olmayacak. Paketle 15 yıllık avukatlara yeşil pasaport geliyor" dedi.AK Partili Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun deprem toplantısına davet edilip edilmemesi hakkında, "‘Davet edilmedi’ gibi bir mesele yanlış. Davet edilmiştir, kendisi katılmamıştır. İstanbul halkından özür dilemelidir. Bu tip şımarık hareketlerin peşinden koşmayın. Tavsiyemiz İstanbul’un sorunlarına eğilmesidir" diye konuştu.Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

'ÇOK OLUMLU BİR PAKET'

Yargı Strateji Belgesi'nin 39 maddeden oluşan ilk paketini Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz. Belli suçlarda basit yargılama usulünü getirmiş olacağız. Uzun tutukluluk sürelerine son vereceğiz. Hukuk fakültelerinden mezun olanlar hukuk mesleklerine giriş sınavına girercekler buradan en az 70 puan almak zorundalar. Bu sene hukuk fakültelerine girenler dahil olmayacak. Paketle 15 yıllık avukatlara yeşil pasaport geliyor.Yaptığımız görüşmelerde muhalefet partilerinin çok ciddi eleştirileri yok. Paket, çok olumlu bir paket.

30 Eyl 2019 - 15:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber